Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Μαυρίδης για Χαμάς: Εφαρμογή δικαιοδοσίας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου


Παρέμβαση είχε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ – S&D) και Πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής για την Μεσόγειο, σε έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, με θέμα τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και τις επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Στην παρέμβασή του ο κ. Μαυρίδης ανέφερε τα εξής:

«Αυτή την ώρα, μια είναι η ορθή στάση. Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας προς το Ισραήλ και προς τα θύματα αυτής της αδίσταχτης τρομοκρατικής επίθεσης από την Χαμάς. Αυτή η στάση αλληλεγγύης είναι χωρίς επιφυλάξεις, αμφιβολίες κι ερωτηματικά. Με την στάση μας, δεν καταγγέλλουμε, ούτε διαπομπεύουμε την Παλαιστίνη, διότι η Χαμάς δεν είναι η Παλαιστίνη.  

Το αποτρόπαιο στοιχείο σε αυτά τα συμβάντα είναι ότι πρόκειται για στυγερή εγκλήματα με κίνητρο το τυφλωμένο μίσος. Γι’ αυτό, επαναφέρω δύο θέματα που θα πρέπει να επανεξετάσουμε στο πλαίσιο της οικονομικής βοήθειας που παρέχουμε ως ΕΕ προς τις παλαιστινιακές περιοχές αλλά και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις:

1. Το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων και ύλης δεν πρέπει να τροφοδοτεί το μίσος και τον αντισημιτισμό.

2. Να υπάρχει διασύνδεση της οικονομικής μας βοήθειας με αποδοχή της δικαιοδοσίας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ώστε τυχόν εγκληματίες να οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης και με σκοπό αυτό να λειτουργεί αποτρεπτικά.»  

Επιπλέον, ο κ. Μαυρίδης, με την ιδιότητα του Προέδρου της Πολιτικής Επιτροπής για την Μεσόγειο, επικοινώνησε με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην ΕΕ, από τον οποίο ζήτησε να διαβιβάσει στην Κνεσέτ, το Κοινοβούλιο του Ισραήλ, την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του προς το λαό του Ισραήλ, μαζί με τα συλλυπητήρια του για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της Χαμάς.   

ΠΗΓΗ https://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου