Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Μεσανατολικό: Επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με ομολόγους του από Αίγυπτο, Ιορδανία - Συνάντηση με του Κατάρ


Με τους υπουργούς Εξωτερικών των τριών αραβικών χωρών για την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή καθώς και για τελευταίες εξελίξεις, είχε επικοινωνία με ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Ειδικότερα, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν για την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή καθώς και για τελευταίες εξελίξεις.

Επίσης, ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας, Αϊμάν Σαφάντι. Κατά τη συνομιλία τους εστίασαν στην τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή, στις τελευταίες εξελίξεις καθώς και στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της κρίσης.

Με τον υπουργό Επικρατείας του Κατάρ, αρμόδιο για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Σουλτάν μπιν Σαάντ αλ Μουράικι, συναντήθηκε στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου ΕΕ- Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου που πραγματοποιείται στο Μουσκάτ, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις.

Μετά την ολοκλήρωση της Υπουργικής Συνόδου, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Άμπου Ντάμπι, όπου θα συναντηθεί με τον Εμιρατινό ομόλογό του.

 ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου