Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Ο απεσταλμένος του Ισραήλ στα ΗΑΕ λέει ότι η Χαμάς θα συντριβεί


Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δήλωσε την Τρίτη ότι τίποτα δεν θα εμπόδιζε το Ισραήλ να συντρίψει τη Χαμάς.

Μαχητές της παλαιστινιακής μαχητικής ομάδας εισέβαλαν σε ισραηλινές πόλεις το Σάββατο σε μια επίθεση που ξεκίνησε από τον θύλακα της Γάζας, σκοτώνοντας περισσότερους από 1.000 Ισραηλινούς - κυρίως άμαχους - και κρατώντας δεκάδες ομήρους.

"Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα απειλήσουν και δεν θα βλάψουν ξανά τους πολίτες μας", δήλωσε στο Reuters ο πρεσβευτής Αμίρ Χάγιεκ στην πρεσβεία στο Άμπου Ντάμπι.

"Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι όλοι θα καταλάβουν ότι αν κάποιος σκεφτεί ποτέ να κάνει τέτοια πράγματα και να θέσει σε κίνδυνο τους Ισραηλινούς πολίτες, θα πληρώσει ολόκληρο το τίμημα και δεν θα μπορέσει να το κάνει ξανά".

Το Ισραήλ έχει θέσει τη Γάζα, όπου ζουν περίπου 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, υπό πλήρη πολιορκία και σφυροκόπησε τον θύλακα με αεροπορικές επιδρομές μετά την επίθεση. Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανέφερε ότι τουλάχιστον 770 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στις επιδρομές.

Τα θύματα των επιθέσεων της Χαμάς ήταν στην πλειοψηφία πολίτες που πυροβολήθηκαν στα σπίτια τους, στους δρόμους και σε ένα πάρτι. "Δεν ξέρω καμία κυρίαρχη χώρα στον κόσμο που θα μπορούσε να βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση και να συνεχίσει τα πράγματα ως συνήθως χωρίς να συντρίψει τους τρομοκράτες", είπε ο Χάγιεκ.

"Μιλάμε για παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένους, οικογένειες. Αυτοί οι άνθρωποι δολοφονήθηκαν, όχι για κάτι που έκαναν. Αλλά για αυτό που είναι".

Οι εχθροί του Ισραήλ δεν πρέπει να "εκτιμήσουν λάθος την κατάσταση", είπε. "Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα κερδίσουμε".

ΠΗΓΗ https://www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου