Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

ΚΟΣΜΟΣ Σύνοδος ΕΕ-Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου: Βαθιά ανησυχία για τις εξελίξεις στο Ισραήλ- Να βρεθεί πολιτική λύση


Η σύνοδος της ΕΕ και του Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τις εξελίξεις στο Ισραήλ.

Βαθιά ανησυχία για τις «σοβαρές εξελίξεις στο Ισραήλ και στην Γάζα», εκφράζεται στα Συμπεράσματα της Υπουργικής Συνόδου μεταξύ της ΕΕ και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσκάτ.

Επίσης, καταδικάζονται όλες οι επιθέσεις κατά αμάχων και απευθύνεται έκκληση για την προστασία τους, υπενθυμίζοντας στα μέρη τις υποχρεώσεις τους βάσει των οικουμενικών αρχών του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Έκκληση για απελευθέρωση των ομήρων του Ισραήλ

Επιπροσθέτως, καλούνται για αυτοσυγκράτηση, απελευθέρωση των ομήρων και να παρέχουν την πρόσβαση σε φαγητό, νερό, φάρμακα, σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, υπογραμμίζοντας την επείγουσα ανάγκη πολιτικής επίλυσης της κρίσης για την αποφυγή επανάληψης του φαύλου κύκλου βίας.

 Τέλος, υπογραμμίζεται πως η Υπουργική Σύνοδος μεταξύ της ΕΕ και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου αποδοκιμάζει τη βία και καλεί σε αυτοσυγκράτηση και ηρεμία όλες τις πλευρές, ενώ συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ https://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου