Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Business Insider: Ο στρατός των ΗΠΑ δεν είναι προετοιμασμένος για πιθανό πόλεμο με drone/Οι Ρεπουμπλικάνοι καλούν το Πεντάγωνο να δώσει προσοχή στην προστασία των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού


Η ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία έδειξε ότι η χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων έχει φτάσει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, γράφει το αμερικανικό δημοσίευμα Business Insider.


Ωστόσο, οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών, παρ' όλη τη δύναμή τους, δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένες για έναν πιθανό πόλεμο χρησιμοποιώντας πολυάριθμα drones , πιστεύουν οι συντάκτες της δημοσίευσης.

Η επόμενη μεγάλη ένοπλη σύγκρουση εναντίον του αμερικανικού στρατού θα μπορούσε εύκολα να περιλαμβάνει έναν εχθρό οπλισμένο με εκατοντάδες χιλιάδες drones, ίσως με τη μορφή αυτόνομων δυνάμεων, καθώς οι προηγμένες τεχνολογίες δεν στέκονται, σημειώνει το Business Insider.

Σύμφωνα με τον Αυστραλό στρατηγό Μικ Ράιαν, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σίγουρα την ικανότητα να δημιουργήσουν κατάλληλη άμυνα κατά των drones, αλλά δεν έχουν την κατάλληλη εμπειρία, σε αντίθεση με τα μέρη της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Μόλις πριν από περίπου δέκα χρόνια οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να αντιμετωπίζουν βίαιες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη μάχη, όταν η ομάδα ISIS (αναγνωρισμένη ως τρομοκρατική στη Ρωσική Ομοσπονδία και απαγορευμένη) άρχισε να τα χρησιμοποιεί. Και σήμερα, ο αμερικανικός στρατός αντιμετωπίζει τακτικά επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή, ειδικά από φιλοϊρανικές ομάδες.

Η αυξανόμενη χρήση μικρών drones την τελευταία δεκαετία ώθησε τον αμερικανικό στρατό, ο οποίος δεν χρειάστηκε να ανησυχεί πολύ για αεροπορικές επιθέσεις εδώ και δεκαετίες, να προσπαθήσει να προσαρμοστεί, γράφει το αμερικανικό δημοσίευμα.

Στις αρχές του 2020, το Πεντάγωνο δημιούργησε την Κοινή Διοίκηση Συστημάτων Αντιμετώπισης Μικρών Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών

για να συντονίσει την απόκριση, η οποία θα ανέπτυξε τεχνολογίες αντι-drone και θα εκπαιδεύσει στρατιώτες να τις χρησιμοποιούν στη μάχη. Έκτοτε, το τμήμα συνεργάζεται στενά με την αμυντική βιομηχανία και διεξάγει εκδηλώσεις για να επιδείξει διάφορα συστήματα ικανά να αντιμετωπίσουν UAV.

Ο Βοηθός Γραμματέας του Στρατού για την απόκτηση, την επιμελητεία και την τεχνολογία, Νταγκ Μπους, δήλωσε προηγουμένως ότι ο προϋπολογισμός για το επόμενο οικονομικό έτος σχεδιάζει να διαθέσει περίπου 450 εκατομμύρια δολάρια σε προγράμματα αντιμετώπισης UAV.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της δημοσίευσης, ο αμερικανικός στρατός γνωρίζει ότι τα drones θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε μια πιθανή σύγκρουση με την Κίνα και πέρυσι το Πεντάγωνο παρουσίασε ένα πολλά υποσχόμενο σχέδιο για τη χρήση χιλιάδων αυτόνομων, δωρεάν συστημάτων για την αντιμετώπιση της Κίνας. Επιπλέον, οι Αμερικανοί μπορεί να αντιμετωπίσουν αυτού του είδους την απειλή σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Ρωσία και το Ιράν, σημειώνουν στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 Ο αμερικανικός στρατός δεν είναι τόσο προετοιμασμένος για μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση με drones όσο θα ήθελε

δήλωσε ο Paul Scharr, διευθυντής έρευνας στο αμερικανικό think tank Center for Security Affairs

 https://www.cnas.org/people/paul-scharre

Θα διαβάσετε όλα τα άρθρα που αναφέρονται για τον πόλεμο με τα Drones κλπ στον ανωτέρω σύνδεσμο.

Οι Ρεπουμπλικάνοι καλούν το Πεντάγωνο να δώσει προσοχή στην προστασία των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού.

Εκπρόσωποι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην κυβέρνηση των ΗΠΑ κάλεσαν τη διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού των ΗΠΑ να δώσουν προσοχή στη διασφάλιση της προστασίας των στρατιωτικών βάσεων τους στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού. Ειδικότερα, το Πεντάγωνο καλείται να διασφαλίσει την κατασκευή καταφυγίων για την προστασία των αεροσκαφών από βομβιστικές και πυραυλικές επιθέσεις.


Παράλληλα, οι Ρεπουμπλικάνοι υπενθυμίζουν στο αμερικανικό στρατιωτικό τμήμα ότι σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για την Ταϊβάν, τα μαχητικά αεροσκάφη θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο.

Δίνονται δεδομένα ότι το Πεκίνο διαθέτει 1.900 μαχητικά, εκ των οποίων τα 1.300 είναι τέταρτης γενιάς, πάνω από 2.800 βαλλιστικούς πυραύλους μεσαίου και μικρού βεληνεκούς, καθώς και πυραύλους κρουζ εδάφους. Ταυτόχρονα, η Κίνα μπόρεσε να κατασκευάσει 400 οχυρωμένα καταφύγια αεροσκαφών μέσα στις δεκαετίες, ενώ οι Αμερικανοί κατασκεύασαν μόνο 22 παρόμοιες κατασκευές.


Πρόσφατες στρατιωτικές ασκήσεις του αμερικανικού στρατού, οι οποίες προσομοίωσαν την πιθανή ανάπτυξη μιας ένοπλης σύγκρουσης με την Κίνα για την Ταϊβάν, απέδειξαν ότι το 90% των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ είναι πολύ πιθανό να χαθούν ως αποτέλεσμα επιθέσεων με πυραύλους και βόμβες PLA και όχι από αερομαχίες.

Εν τω μεταξύ, ένας στόλος τουλάχιστον 12 κινεζικών πολεμικών πλοίων έχει μετακινηθεί σε μια πρωτοφανή κοντινή απόσταση τεσσάρων ναυτικών μιλίων στα περιορισμένα ύδατα της Ταϊβάν για πρώτη φορά στην ιστορία .

Προσοχή αναφερόμαστε για της ΗΠΑ και όχι για την Ταιβάν που έχει φτιάξει δεκάδες καταφύγια αεροσκαφών και όχι απλά όπως έχουμε εμείς.

Τα F-35 είναι ευάλωτα γιατί απαιτούν πολλές ώρες συντήρηση ανά ώρα πτήσης και θα καταστραφούν στο έδαφος όπως λένε Ρώσοι και Κινέζοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου