Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Βοβτσάνσκ: Ορισμένα ρωσικά στρατεύματα αποσύρονται από την περιοχή


Ορισμένες από τις ρωσικές δυνάμεις αποσύρονται από την περιοχή κοντά στο Βοβτσάνσκ της περιφέρειας του Χαρκόβου, για αναπλήρωση δυνάμεων λόγω απωλειών στη μάχη, δήλωσε στις 22 Ιουνίου στην ουκρανική δημόσια τηλεόραση, ο εκπρόσωπος της ομάδας δυνάμεων της Χορτίτσιας, Ναζάρ Βολοσίν.

Σύμφωνα με το The Kyiv Independent, η Ρωσία εξαπέλυσε νέα επίθεση στις 10 Μαΐου στη βόρεια περιφέρεια του Χαρκόβου και το Βοβτσάνσκ έγινε ο τόπος μερικών από τις πιο σφοδρές μάχες.

Οι δυνάμεις της Μόσχας είχαν προχωρήσει μέχρι και 10 χιλιόμετρα στην περιοχή, αλλά είχαν ανακοπεί από την πρώτη γραμμή άμυνας.

Η Ρωσία είχε «βαλτώσει» στην πολιορκημένη πόλη Βοβτσάνσκ, αλλά αναπλήρωνε συνεχώς τις δυνάμεις της με μονάδες από άλλες κατευθύνσεις, δήλωσε στις 12 Ιουνίου ο αρχιστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, Ολεκσάντρ Σίρσκι.

Η απόσυρση των ρωσικών μονάδων παρατηρήθηκε επίσης κοντά στα χωριά Λίπτσι και Τίκχε, όπου οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις υπέστησαν απώλειες, δήλωσε ο Βολοσίν.

Ο Βολοσίν δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός έχασε 60 στρατιώτες του, συμπεριλαμβανομένων και των νεκρών και των τραυματιών, σε αυτή την κατεύθυνση της γραμμής του μετώπου.

«Αυτό δείχνει ότι ο εχθρός έχει αναστείλει τις ενεργές εχθροπραξίες του σε αυτή την περιοχή, καθώς αυτές δε διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, όπως και το πρωί», δήλωσε ο Βολοσίν.

Ο ρωσικός στρατός εξακολουθεί ακόμη να χρησιμοποιεί κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες και πυραύλους εναντίον των οικισμών στην περιοχή, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Στις 21 Ιουνίου, ένα ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε ένα ταχυδρομικό όχημα της Ukrposhta, στο Βοβτσάνσκ, σκοτώνοντας έναν ταχυδρόμο και τραυματίζοντας έναν οδηγό, ανέφερε ο κυβερνήτης Ολέχ Σινιεχάμποβ.

Ο τραυματίας φέρεται να πήγε με τα πόδια στο κοντινό χωριό Μπουχάιβκα, όπου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από το ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό της περιοχής.

Ο Σινιεχάμποβ δήλωσε ότι η πρόσβαση στο σημείο της επίθεσης είναι περιορισμένη λόγω των συνεχών βομβαρδισμών.

Κεντρική φωτογραφία: Brigada de Asalto Luit vía AP

ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου