Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

«Εδώ αυξήθηκαν οι μισθοί»- Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας καλεί τους μετανάστες σε Ελλάδα και Ιταλία να γυρίσουν


Αύγουστος 17, 2024. Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, λέει ότι οι μισθοί των εργαζομένων στη χώρα, που εργάζονται στον τουριστικό τομέα, έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο αρχηγός της κυβέρνησης είπε ότι πλέον το να εργάζεσαι στον τουρισμό στην Ελλάδα ή την Ιταλία ή οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη, ως Αλβανός μετανάστης, δεν είναι πλέον καλύτερη επιλογή από την εργασία στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τον Ράμα, εκτός από την αύξηση μισθών, οι φόροι και τα έξοδα στην Αλβανία είναι πολύ χαμηλότερα από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που καθιστά την εργασία στον αλβανικό τουριστικό τομέα καλύτερη επιλογή από ό,τι σε άλλες χώρες.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού Ράμα:

Το περιοδικό «Monitor» απέχει πολύ από το να είναι ευνοϊκό μέσο ενημέρωσης για την κυβέρνηση. Όμως, επέλεξα να δημοσιεύσω το άρθρο της εδώ ως μια εντελώς ανεξάρτητη φωνή, που επιβεβαιώνει αυτό που προσπαθώ να επαναλάβω εδώ και καιρό:

Το να εργαστείς στον τουρισμό στην Ελλάδα ή την Ιταλία ή οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη, ως Αλβανός μετανάστης, δεν είναι πλέον καλύτερη επιλογή από την εργασία στην Αλβανία, από το Thethi μέχρι το Ksamil (αλβανική ακτή).

Οι μισθοί αυξήθηκαν σημαντικά και οι φόροι και τα έξοδα πολύ χαμηλότερα από οπουδήποτε αλλού, κάνουν την εργασία στον αλβανικό τουριστικό τομέα καλύτερη επιλογή από ό,τι σε άλλες χώρες.

Μερικά αποσπάσματα από το άρθρο “Monitor” και αποσπάσματα από τους ίδιους τους τουριστικούς πράκτορες:

Η φετινή τουριστική περίοδος αντιμετωπίζει μια σημαντική αλλαγή στον τουριστικό τομέα: οι αυξήσεις των μισθών που συνέβαλαν στην επίλυση ενός επίμονου προβλήματος—της έλλειψης εργατικού δυναμικού. Η αύξηση των μισθών έχει κάνει τον τουριστικό τομέα να προσελκύει περισσότερους εποχικούς εργαζόμενους και να βελτιώνει την ποιότητα των υπηρεσιών.

Αυτή η βελτίωση βοήθησε στη σταθεροποίηση των υπηρεσιών και παρείχε καλύτερη εμπειρία στους τουρίστες.

«Δεν έχει λυθεί 100%, αλλά είμαστε πολύ καλύτεροι από τις προηγούμενες σεζόν, αυτό οφείλεται σίγουρα στην αύξηση των μισθών στον τουρισμό. Άρα, σήμερα, αν κάνεις κάποιες από τις πιο δύσκολες δουλειές όπως η υγιεινή στα ξενοδοχεία, οι μισθοί είναι υψηλότεροι από τους τραπεζικούς υπαλλήλους και φτάνουν μέχρι και τα 1000 ευρώ το μήνα»…

Ωστόσο, οι συνεχείς εκκλήσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας δεν χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης από τους Αλβανούς μετανάστες.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου