Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Οι Βούλγαροι διακωμωδούν τη φωτό της προέδρου των Σκοπίων με τον Αμερικανό πρόεδρο


Σεπτέμβριος 28, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Κατά την επίσημη επίσκεψή της στις ΗΠΑ η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκόρντανα Σιλιάνοφσκα – Ντάβκοβα επικεφαλής της αντιπροσωπείας της χώρας της, συμμετείχε στην 79η Γενική Συνέλευση  του ΟΗΕ.

Μετά από πρόσκληση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η Σιλιάνοφσκα συμμετείχε επίσης σε συνάντηση με θέμα «Παγκόσμιος Συνασπισμός για την Αντιμετώπιση της Απειλής των Συνθετικών Ναρκωτικών».

Το Σάββατο, η αρχηγός του κράτους της Βόρειας Μακεδονίας δημοσίευσε μια κοινή φωτογραφία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν και τη σύζυγό του Τζιλ.

«Σφιχτό κράτημα»

Εντύπωση προκάλεσε η χειρονομία της Σιλιάνοφσκα – που κρατούσε τον Μπάιντεν σφιχτά από το χέρι:

«Εξέφρασα θαυμασμό για τα εμπνευσμένα λόγια του προέδρου Τζο Μπάιντεν και της συζύγου του στη δεξίωση που δόθηκε προς τιμή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων».

Η ενέργεια αυτή μπορεί να θεωρηθεί διπλωματική γκάφα, αλλά και ένδειξη φιλίας, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Πού είναι το «Βεντιλατόρ»;

Εντύπωση κάνει και κάτι άλλο. Από τη φωτογραφία της Σιλιάνοφσκα, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα,  με την οικογένεια Μπάιντεν λείπει κάτι πολύ σημαντικό – η σημαία της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Σημαντικό, τουλάχιστον σύμφωνα με τη διοίκησή της.

Θυμίζουμε ότι λόγω της έλλειψης της σημαίας με το στυλιζαρισμένο αστέρι από τη Βεργίνα, την οποία κάποιοι στη χώρα μας αποκαλούν ειρωνικά «Βεντιλατόρ» (=«ανεμιστήρας»), κατά την επίσκεψη της Σιλιανόφσκα στη Σόφια, ξέσπασε τεράστιο σκάνδαλο, όπως σημειώνεται.

Θυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ υποδέχθηκε τη συνάδελφό του από τη Βόρεια Μακεδονία, αν και η επίσκεψή της ήταν ανεπίσημη, στο προεδρικό κτίριο στις 13 Σεπτεμβρίου. 

Μετά την ανταλλαγή ευχών, η Σιλιανόφσκα έφυγε και στη συνέχεια η διοίκησή της αποφάσισε να αναζητήσει έναν απολογισμό γιατί μόνο οι σημαίες της Βουλγαρίας και της ΕΕ τοποθετήθηκαν στην προεδρική αίθουσα.

Στη δεξίωση του Μπάιντεν, βλέπουμε τώρα μόνο τις σημαίες των Ηνωμένων Πολιτειών και τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Αναμένουμε την αντίδραση των Σκοπίων σε αυτή την «γκάφα» (του Μπάιντεν), γράφει περιπαιχτικά η βουλγαρική Blitz.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου