Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Οικονομικό Φόρουμ Βόρειας Μακεδονίας- Τουρκίας, ευκαιρία για ισχυρούς δεσμούς


Σεπτέμβριος 28, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σκόπια.

Τούρκοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη Βόρειο Μακεδονία. 

Η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών είναι καλή, αλλά η ικανότητα δεν χρησιμοποιείται επαρκώς. Πρέπει να εργαστούμε για τη σύνδεση μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε όλους σχεδόν τους τομείς, είπαν οι συμμετέχοντες στο χθεσινό επενδυτικό και εμπορικό φόρουμ Τουρκίας – Βόρειας Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Βαλκανικό Πανεπιστήμιο στα Σκόπια.

Σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο  Α’ Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Ιζέτ Μετζίτι εκτίμησε ότι αυτή η εκδήλωση είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να τονίσει τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Τουρκίας, και ιδιαίτερα τις μεγάλες δυνατότητες προόδου, που βασίζονται σε πολύ φιλικές σχέσεις.

– Η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας έχει αποφέρει πολλά οφέλη, ενώ οι τουρκικές επενδύσεις στη Βόρεια Μακεδονία βοήθησαν στην ανάπτυξη υποδομών και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, συμβάλλοντας στη σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη των Σκοπίων, του Τέτοβο, του Γκόστιβαρ και της Βόρειας Μακεδονίας ολόκληρης, είπε ο Μετζίτι.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργικό του συμβούλιο, ο Μετζίτι επεσήμανε ότι το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων μας να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες της τουρκικής αγοράς είναι μεγάλο, ενώ οι επενδύσεις από την Τουρκία είναι ενθαρρυντικές και αποτελούν πρότυπο για την ανάπτυξη μιας πραγματικής επιχείρησης.

-Στο πλαίσιο αυτό, το Φόρουμ Επενδύσεων και Εμπορίου διαδραματίζει βασικό ρόλο, καθώς προσφέρει μια πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών, εμπειριών και δημιουργίας νέων συνδέσεων. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας σε διάφορους τομείς, από τις κατασκευές μέχρι την τεχνολογία και τις υπηρεσίες, επεσήμανε ο Μετζίτι.

Στο Φόρουμ συμμετείχαν επιχειρηματίες από την Τουρκία και τη Βόρεια Μακεδονία, πρόεδροι εμπορικών επιμελητηρίων, βουλευτές και πρέσβεις.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου