Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Ramstein Flag 24: F-4E PI 2000, F-16 της ΠΑ, Gripen (11Aviation vid.)


H πολυεθνική νατοϊκή άσκηση «Ramstein Flag 24» (RAFL24) αρχίζει τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου με επίκεντρο την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, όμως η 11Avation βρίσκεται στην περιοχή από τις 25 Σεπτεμβρίου καταγράφοντας εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τις προκαταρκτικές φάσεις της και συγκεκριμένα τις πτήσεις μαχητικών σε χαμηλά ύψη.

Υπενθυμίζεται ότι η «Ramstein Flag 24» πλέον αποτελεί την κύρια εκπαιδευτική δραστηριότητα της Συμμαχικής Αεροπορικής Διοίκησης (AIRCOM: Air Command) και φέτος διεξάγεται για πρώτη φορά. Είναι δε σημαντικό σε πολλαπλά επίπεδα ότι ως χώρος για την παρθενική διεξαγωγή της άσκησης επιλέχθηκε η Ελλάδα.

Η «Ramstein Flag 24», που διεξάγεται από την AIRCOM σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία, θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Οκτωβρίου 2024 και θα συμμετάσχουν περισσότερα από 140 μαχητικά, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (MQ-9 Reaper), αεροσκάφη εναέριας έγκαιρης προειδοποίησης, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και τακτικών μεταφορών από 13 συμμαχικές χώρες.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της AIRCOM η RAFL24 έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει στις συμμαχικές δυνάμεις την ευκαιρία να εξασκηθούν σε νατοϊκές τακτικές, τεχνικές και διαδικασίες (NATO TTP: Tactics, Techniques and Procedures) σε ρεαλιστικά σενάρια επιχειρήσεων πολλαπλών τομέων (multi-domain). Δηλαδή, επιχειρήσεων των Συμμάχων σε αέρα, ξηρά, θάλασσα, διάστημα και τον κυβερνοχώρο / ηλεκτρομαγνητικό υπό τη διοίκηση και τον έλεγχο του ΝΑΤΟ.

Ο κύριος στόχος της RAFL24 είναι να ενισχύσει τη συνεργασία, τη διαλειτουργικότητα και την ολοκλήρωση των συμμαχικών δυνάμεων και να επιδείξει την αποφασιστικότητα, τη δέσμευση και την ικανότητα του ΝΑΤΟ να αποτρέψει πιθανούς αντιπάλους και να υπερασπιστεί τη Συμμαχία μέσω επιχειρήσεων πολλαπλών τομέων.

Η RAFL24 θα επιτρέψει στη Συμμαχία να εξασκήσει και να βελτιώσει τις τακτικές, τις τεχνικές και τις διαδικασίες αντιμετώπισης απαγόρευσης πρόσβασης / άρνησης περιοχής (C-A2/AD: Counter Anti-Access/Area Denial) και ολοκληρωμένης αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας (IAMD: Integrated Air and Missile Defense) για την προστασία των πληθυσμών, των εδαφών και των δυνάμεων του ΝΑΤΟ έναντι οποιασδήποτε απειλής βαλλιστικών πυραύλων.

Η 11Avation βρίσκεται στο πεδίο καταγράφοντας την RAFL24 και θα ενημερώνει συνεχώς τους φίλους του DP.

Πτήση σε χαμηλό ύψος ζεύγους μαχητικών F-4E PI 2000 της 338 Μ:

Πτήση σε χαμηλό ύψος ζεύγους μαχητικών F-4E PI 2000 της 338 Μ (δεύτερη διέλευση):

Πτήση σε χαμηλό ύψος ζεύγους μαχητικών Gripen της Αεροπορίας της Σουηδίας:

Πτήση σε χαμηλό ύψος ζεύγους μαχητικών Gripen της Αεροπορίας της Σουηδίας (δεύτερη διέλευση):

Πτήση τριάδας μαχητικών και της 337Μ:

Πτήση ζεύγους μαχητικών F-16 της 337Μ με κατεύθυνση προς τον Βορρά:

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου