Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ο Ερντογάν κατρακυλά στον εθνικισμό

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ταρταρομόγγολοι.......πλησιάζει η ώρα σας....!!!
Από το ιστολόγιο http://www.statesmen.gr/

Η φετινή επέτειος, από τη στρατιωτική επέμβαση και την παράνομη κατοχή του βορείου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τα τουρκικά στρατεύματα, βρίσκει την Κύπρο πολιτικά αποδυναμωμένη, λόγω του τραγικού συμβάντος της έκρηξης της αποθήκης πυρομαχικών, με θύματα και νεκρούς, που έχει λάβει εθνικές διαστάσεις.
Από την άλλη πλευρά στην Τουρκία, ο παντοδύναμος πλέον, Τούρκος Πρωθυπουργός, κατρακυλάει στην αδιαλλαξία και τον εθνικισμό.



Βρισκόμενος στα Κατεχόμενα, την ίδια στιγμή που η Ελλάδα εκπροσωπείτο στην Κυπριακή Δημοκρατία, από τον Υπουργό Άμυνας, ο Ταγίπ Ερντογάν, απείλησε ότι θα αναστείλει τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΟΚ, κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συμπλήρωσε μάλιστα, λέγοντας ότι «δεν συνομιλούμε με χώρα που δεν αναγνωρίζουμε και θεωρούμε ντροπή μας, ακόμη και όταν βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι μαζί τους στον ΟΗΕ».

Εμφανίστηκε αδιάλλακτος για το θέμα της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί –κάτι που ζητάνε οι ίδιοι οι Τουρκοκύπριοι- και αρνητικός στα θέματα της Αμμοχώστου και της Μόρφου.
«Το έθνος δεν θα σκύψει το κεφάλι», κατέληξε ο Ερντογάν, εγκαινιάζοντας μια νέα τουρκική προσέγγιση απέναντι στο Κυπριακό.
Θα σκεφθεί κανείς ότι το μήνυμα Ερντογάν, έχει ως αποδέκτη περισσότερο τους Τουρκοκύπριους, τους οποίους εκδικείται για τις διαμαρτυρίες και τα αντιτουρκικά τους αισθήματα, αλλά και την Ευρώπη. Την «απειλεί», εκμεταλλευόμενος βέβαια, τη σημερινή αδύναμη διεθνή θέση της χώρας μας, με την οικονομική κρίση, επιβάλλοντος –όπως φαίνεται- τις δικές του απόψεις και στο θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας.
Περιμένουμε με ενδιαφέρον τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Πρέπει ωστόσο, να υπάρξει σύντομα Ειδική Συνεδρίαση της Βουλής, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, διότι είναι πλέον φανερό ότι η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα της χώρας έχουν εγκλωβισθεί στα οικονομικά αδιέξοδα.
Η δε ελληνική διπλωματία αδυνατεί να αποδώσει, όταν, ναι μεν, οι επικεφαλής της είναι άτομα ικανά και συμπαθητικά, -ειδικότερα ο σημερινός Υπουργός-  που ωστόσο, δεν έχουν        –χωρίς να ευθύνονται γι΄ αυτό- το μέγεθος της προσωπικότητας και την εμπειρία να διαπραγματεύονται με ξένους ομολόγους τους, «δεινόσαυρους» της διπλωματίας και της πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου