Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Έκτακτη συνάντηση Παπανδρέου - Μέρκελ αύριο στις 12 το μεσημέρι

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/
Έκτακτη συνάντηση Παπανδρέου - Μέρκελ αύριο στις 12 το μεσημέρι
(upd 3)Πυρετώδεις διαβουλεύσεις Παπανδρέου στις Βρυξέλλες..."Oρόσημο επιτυχίας ή αποτυχίας η αυριανή Σύνοδος"
"Oρόσημο επιτυχίας ή αποτυχίας" θα αποτελέσει για την πορεία της Ευρωζώνης η αυριανή Σύνοδος Κορυφής σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος θα έχει αύριο το μεσημέρι κατ' ιδίαν συνάντηση με τη γερμανίδα Καγκελάριο.

Ο ίδιος μιλώντας σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, τόνισε την ανάγκη άμεσης λήψης αποφάσεων, που θα αποδείξουν ότι η Ευρώπη είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, έτσι ώστε η ευρωπαική περιοχή να μην κατρακυλήσει σε "ντόμινο", αναφερομένος στην κερδοσκοπία που παρατηρείται σε Ιταλία και Ισπανία.

"Οι αγορές λένε λίγο πολύ αυτό που λέω κι εγώ, ότι η Ελλάδα κάνει ο, τι μπορεί αλλά δεν θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος ολόκληρης της Ευρώπης και των προβλημάτων που αυτή αντιμετωπίζει», επεσήμανε ο πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα δεν θα λύσει το πρόβλημα ανόδου των spreads της Ιταλίας και της Ισπανίας μέσω της επίλυσης των εσωτερικών της προβλημάτων και ελλείψεων, πράγμα το οποίο και πράττει», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την έκδοση των ευρωομολόγων, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι θα σήμανε "ασφάλεια" για τις αγορές.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός μετέβη σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΕ, κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο χωρίς όμως να υπάρξει κάποια δήλωση ή ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες είχε ο πρωθυπουργός, χθες και σήμερα, πριν αναχωρήσει για την κρίσιμη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, ο πρωθυπουργός συζήτησε όλες τις εξελίξεις με τους Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τον οποίο θα συναντηθεί και σήμερα το απόγευμα στις 5 στις Βρυξέλλες, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Οέλιο, της Ιρλανδίας Εντα Κένι, της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου