Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΥΠΟΙΚ: Εκτός στόχου έλλειμμα και δημόσια έσοδα

Σχόλιο ιστολογίου μας : Απορούμε ακόμα πως υπάρχει ακόμα το κεφάλι σας στην θέση του!!!Και είστε οι πιο καλοπληρωμένοι προδότες/δωσίλογοι/Εφιάλτες ....άρα είστε ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΤΟΜΑΡΙΑ!!!! 
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/300.html
Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/


Εκτός στόχου διαμορφώνεται τόσο το έλλειμμα, όσο και τα κρατικά έσοδα κατά το α’ εξάμηνο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το α’ εξάμηνο Ιανουάριου – Ιουνίου 2011, το έλλειμμα διαμορφώνεται στα 12,747 δισ. ευρώ έναντι στόχου 10,374 δισ. ευρώ και ελλείμματος 9,997 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.



Δραματική υστέρηση των εσόδων
Επίσης, τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού κατά το α’ εξάμηνο παρουσιάζουν υστέρηση έναντι των στόχων κατά 3,016 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες εμφανίζουν πτώση κατά 644 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 21,818 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 8,3% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος. Από την άλλη πλευρά, τα έσοδα του ΠΔΕ είναι αυξημένα κατά 87,7% ή κατά 337 εκατ. ευρώ.
Βέβαια, το υπουργείο Οικονομικών θα προσπαθήσει να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» των εσόδων με την έκτακτη εισφορά και τα φορολογικά μέτρα που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο.
Αυξημένες οι δαπάνες
Την ίδια ώρα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 8,8% έναντι του 2010, μια αύξηση που αποδίδεται στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 1,277 δισ. ευρώ, τις αυξημένες επιχορηγήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία κατά 1,280 δισ. ευρώ, καθώς και στον ΟΑΕΔ κατά 348 εκατ. ευρώ.
Οι πρωτογενείς δαπάνες είναι αυξημένες κατά 4,5% ή κατά 1,111 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες του ΠΔΕ υποχώρησαν κατά 42,3% ή 1.563 δισ. ευρώ.
Το υπουργείο υπενθυμίζει ότι τα παραπάνω στοιχεία αφορούν μόνο στην εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού και όχι στο σύνολο των δημοσιονομικών δεδομένων για το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης που αποτελεί το κριτήριο για την αξιολόγηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου