Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Bόμβα Ορφανίδη: Η Κύπρος κινδυνεύει να ενταχθεί σε μηχανισμό στήριξης

Σχόλιο ιστολογίου μας : «Συνυπολογίζοντας όλα τα δεδομένα, το δυσμενές διεθνές περιβάλλον, τις δυσκολίες προσφυγής σε εξωτερικό δανεισμό, τις επιπρόσθετες οικονομικές επιπτώσεις από τα πρόσφατα γεγονότα στο Βασιλικό, πιστεύω ότι η οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συγκρινόμενη με αυτή του 1974», αναφέρει ο κ. Ορφανίδης. Απλά..... τυχαίο!!!
Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/
XRIMANEWS.GRΑυστηρή δημοσιονομική πολιτική και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ζήτησε από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφια και στους αρχηγούς των κομμάτων, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Αθ. Ορφανίδης.

Με επιστολή που απηύθυνε στις πολιτικές παρατάξεις ο κεντρικός τραπεζίτης ζητεί την λήψη δραστικότερων μέτρων από αυτά που έχουν ανακοινωθεί, υποστηρίζοντας πως η οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση συγκρινόμενη με αυτή που ακολούθησε την τουρκική εισβολή.
«Συνυπολογίζοντας όλα τα δεδομένα, το δυσμενές διεθνές περιβάλλον, τις δυσκολίες προσφυγής σε εξωτερικό δανεισμό, τις επιπρόσθετες οικονομικές επιπτώσεις από τα πρόσφατα γεγονότα στο Βασιλικό, πιστεύω ότι η οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συγκρινόμενη με αυτή του 1974», αναφέρει ο κ. Ορφανίδης.



«Συνεπώς», συνεχίζει, «για να αποφευχθούν τα χειρότερα όπως, μεταξύ άλλων, η ένταξη της Κύπρου σε μηχανισμό στήριξης, με ό,τι συνεπάγεται για την οικονομία αλλά και για το εθνικό θέμα, απαιτούνται αμέσως περισσότερα και δραστικότερα μέτρα από εκείνα που συζητήθηκαν στη συνάντηση της 8ης Ιουλίου 2011 καθώς και ταχύτερη υλοποίησή τους».
Είναι η πρώτη φορά που ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κάνει επίσημα αναφορά στην πιθανότητα ένταξης της Κύπρου σε μηχανισμό στήριξης. Ο ίδιος αναγνωρίζει ότι τα οικονομικά μέτρα που παρουσιάστηκαν την 1η Ιουλίου κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο σημειώνει ότι λόγω της καθυστέρησης στην προώθηση τους δεν είναι πλέον αρκετά.
Ο κ. Ορφανίδης καλεί κυβέρνηση και κόμματα να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν στη λήψη δραστικότερων μέτρων, εκφράζοντας την ετοιμότητα του να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου