Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Δεκάδες εκατομμύρια το «φέσι» στην Πολεμική Αεροπορία!

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=15628

Λίγες ημέρες νωρίτερα, σε ανάρτησή του, το «defence-point.gr» αναφερόταν στην οργή της Πολεμικής Αεροπορίας για την αντιμετώπισή της από άλλους φορείς του δημοσίου με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει ένα δυσβάστακτο χρέος προς την εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια που την προμηθεύει με καύσιμα.



Φαίνεται ότι το θέμα κινητοποίησε διαδικασίες αφού η σημασία του δεν μπορεί να αγνοείται από τους υπεύθυνους και έγινε αντικείμενο δημοσιογραφικής έρευνας και ρεπορτάζ ακόμη και στη δημόσια τηλεόραση. Το ρεπορτάζ μπορούν οι αναγνώστες μας να το θυμηθούν στην παρακάτω διεύθυνση:
http://www.defence-point.gr/news/?p=15482
Αυτό που προέκυψε είναι ότι η συνολική οφειλή άλλων φορέων του Δημοσίου προς την Πολεμική Αεροπορία για τα καύσιμα που δαπανώνται για τις αεροδιακομιδές και πάσης φύσεως άλλες εξυπηρετήσεις που γίνονται στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του κλάδου, ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 42 εκατομμυρίων ευρώ!
Υπενθυμίζεται ότι το χρέος της Πολεμικής Αεροπορίας προς τα Ελληνικά Πετρέλαια ανέρχεται στα 62.500.00 ευρώ, το οποίο έχει αρχίσει ήδη να εξυπηρετείται με την καταβολή 30 εκατομμυρίων ευρώ το μήνα σε δύο δόσεις των 15 εκατομμυρίων. Εν ολίγοις, το χρέος δεν θα υφίσταται εντός διμήνου.
Εάν όμως δεν υπήρχε το σωρευμένο χρέος τρίτων προς την Πολεμική Αεροπορία, το χρέος του κλάδου προς τον προμηθευτή του θα ήταν λίγο μεγαλύτερο από τη μία δόση στο πλαίσιο του διακανονισμού που συμφωνήθηκε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου