Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

EΡΝΤΟΓΑΝ : ΑΝ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΚΟΚΑΛΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/07/20/erdkibris-4/

Εφ. Ζαμάν 20-7-2011

Αν το μαχαίρι φτάσει στο κόκαλο στην Κύπρο, η Τουρκία θα κάνει το βήμα της
 Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως στις επαφές για την Κύπρο οι Ρωμιοί κοροϊδεύουν την τουρκική πλευρά και πως ¨Πλέον το μαχαίρι κοντεύει να φτάσει στο κόκαλο¨.
 Ο Ερντογάν δήλωσε πως ¨Αν το μαχαίρι φτάσει στο κόκαλο, τότε η Τουρκία θα συνομιλήσει με την Βόρεια Κύπρο. Θα καθορίσει την στάση της και θα κάνει το βήμα της¨. Όταν ο Ερντογάν ερωτήθηκε αν εννοεί ένωση με την Βόρεια Κύπρο ή επιτάχυνση της αναγνώρισης για την KKTC απάντησε λέγοντας πως ¨Τώρα μη το ανακατεύετε. Δεν είναι ο καιρός, νωρίς είναι¨.




………………
O Ερντογάν δήλωσε : ¨Εκείνοι προσδοκούνε μια Κύπρο που θα διευθύνουν οι ίδιοι, δεν γίνεται αυτό. Στην Νότια Κύπρο υπάρχει άραγε επιθυμία για λύση ; Το λέω ανοιχτά, δεν έχουν τέτοιο βάσανο. Εμείς κυνηγάμε μια λύση κι εκείνοι κυνηγάν να τη μπλοκάρουν¨.
………………….
¨Αύριο δεν θα έχουν κανένα πλεονέκτημα στα Η.Ε. Για όσο διάστημα η Βόρεια Κύπρος συνεχίζει την περήφανη στάση της και σε συνεργασία με την Τουρκία, θα φτάσει σε πολύ πιο ισχυρή θέση από αυτήν που είναι σήμερα. Και εννοώ από πολιτική, στρατιωτική, οικονομική, πολιτιστική και εμπορική σκοπιά…¨
……………..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου