Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Συμφώνησαν Μέρκελ και Σαρκοζί

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=81650&catID=14

Σε θέση κοινής αποδοχής, μετά από πολύωρη συζήτηση που έληξε λίγες ώρες πριν από το ξημέρωμα, κατέληξαν ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα Καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ, σχετικά με τη διάσωση της Ελλάδας.

Η συμφωνία των δύο ηγετών βρήκε την αποδοχή και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος τους συνάντησε εκτάκτως στο Βερολίνο, όπου και πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.

Ωστόσο, κανείς εκ των τριών συνομιλητών δεν έδωσε την παραμικρή πληροφορία για το περιεχόμενο της συμφωνίας τους και η πληροφορία για την κατάληξη της συνομιλίας προήλθε από πηγή της γαλλικής αντιπροσωπείας.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μόνος αποδέκτης, κατά τη διάρκεια της νύχτας, των λεπτομερειών της απόφασης του Γάλλου προέδρου, της Γερμανίδας καγκελαρίου, καθώς και της συναίνεσης του Τρισέ, ήταν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Αυτή η κοινή θέση, δήλωσε η πηγή της γαλλικής αντιπροσωπείας, θα χρησιμεύσει ως βάση για τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ωστόσο, πως η κρίση χρέους που έχει συγκλονίσει τη ζώνη του ευρώ και, ειδικότερα, τόσο το χρέος, όσο και ο τρόπος αποπληρωμής του από την Ελλάδα, έφεραν σε αντιπαράθεση Γαλλία και ΕΚΤ από τη μία πλευρά και Γερμανία από την άλλη, αφορούσαν στις ρυθμίσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στην Ελλάδα, που θα βοηθήσουν σε ένα νέο σχέδιο βοήθειας της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου