Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΡΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ Κατηγορίες για παρεμπόδιση ερευνών

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=211062&-V=articles

Στο εδώλιο θα βρεθούν τρία στελέχη της Εθνικής Φρουράς, κατηγορούμενα για αδικήματα που προέκυψαν από τις έρευνες της αστυνομίας για την τραγωδία στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, κατηγορούμενοι είναι ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής του επιτελικού γραφείου του αρχηγού του ΓΕΕΦ και ένας αρχικελευστής ο οποίος υπηρετεί στη ναυτική βάση. Στα κατηγορητήρια, τα οποία καταχωρίστηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, υπάρχουν κατηγορίες για αδικήματα που αφορούν παρεμπόδιση αστυνομικής έρευνας, παροχή ψευδών πληροφοριών σε αστυνομικούς, αμέλεια καθήκοντος και συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος.


Σύμφωνα με τον Πολίτη , οι δύο πρώτοι φέρονται να ετοίμασαν έγγραφο, μετά τη φονική έκρηξη, προκειμένου να δείξουν ότι είχαν προ ημερών διαβιβάσει στον υπουργό την έκθεση του συνταγματάρχη Γιώργου Γεωργιάδη σχετικά με τη διόγκωση του εμπορευματοκιβωτίου.

Ο τρίτος κατηγορείται ότι παρείχε ψευδείς πληροφορίες σε αστυνομικούς σχετικά με γεγονότα που συνέβησαν στο χρονικό διάστημα μεταξύ της εσωτερικής έκρηξης στο εμπορευματοκιβώτιο και του φονικού πρωινού της 11ης Ιουλίου.

Οι δύο στρατιωτικοί θα απαντήσουν στις 25 Αυγούστου ενώ ο τρίτος στις 14 Σεπτεμβρίου.



Πηγή: Ράδιο 107,6

20/08/2011 - 10:49

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου