Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Καταχωρήθηκαν οι 3 πρώτες υποθέσεις για την τραγωδία στο Μαρί

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/411629


Σοβαρές εξελίξεις εκτυλίσσονται στο πεδίο των ανακρίσεων για τη φονική έκρηξη στο Μαρί. Η αστυνομία καταχώρησε χθές στο επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, τις τρεις πρώτες υποθέσεις σε βάρος τριών στρατιωτικών για αδικήματα που διαπράχθηκαν μετά την φονική έκρηξη.



Στη μια υπόθεση δυο στρατιωτικοί κατηγορούνται για παρεμπόδιση αστυνομικής έρευνας, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος και παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος.
Σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να πλαστογράφησαν έκθεση που είχε συνταχθεί μερικές μέρες πριν από την έκρηξη και αφορούσε ενέργειες σχετικά με τον έλεγχο την φύλαξη των εμπορευματοκιβωτίων και την επικινδυνότητα των πυρομαχικών.
Στην άλλη υπόθεση στρατιωτικός κατηγορείται ότι έδωσε ψευδείς πληροφορίες στην αστυνομία και ότι παρεμπόδισε τις αστυνομικές έρευνες. ΟΙ δυο στρατιωτικοί θα απαντήσουν στις κατηγορίες στις 25 Αυγούστου και ο τρίτος στις 14 Σεπτεμβρίου.
Σε μία άλλη εξέλιξη, η ΥΠΕΞ Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή απέστειλε επιστολή στην επιτροπή δημόσιας υπηρεσίας ζητώντας να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι τέσσερις λειτουργοί του Υπουργείου Εξωτερικών εναντίων των οποίων άρχισε πειθαρχική έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου