Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ανέκαμψε η Wall Street στο φίνις

 Dow12.449,45-13,02 -0,10%  



  Nasdaq2.710,768,26 0,31%  

Η Wall Street χθες
Η στροφή της επενδυτικής προσοχής στη βελτιούμενη αμερικανική οικονομία αντέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών της ημέρας λίγο πριν τη λήξη των συναλλαγών. Η πιο αισιόδοξη οπτική της Fed για την οικονομική δραστηριότητα οδήγησε τους S&P 500 και Nasdaq σε θετικό έδαφος, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών παρέμεναν εγκλωβισμένοι στις ανησυχίες για τις επιπτώσεις της δυσεπίλυτης ευρωπαϊκής κρίσης.

Στην τελευταία Beige Book η Fed κάνει λόγο για βελτίωση της οικονομίας στις περισσότερες περιοχές των ΗΠΑ.

Νωρίτερα, οι νέες προειδοποιήσεις του οίκου Fitch για την Ευρωζώνη επανέφεραν στο προσκήνιο τους φόβους για το ευρωπαϊκό φρένο στην παγκόσμια ανάπτυξη. Σύμφωνα με τον επικεφαλής κρατικών αξιολογήσεων του οίκου, David Riley, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να αυξήσει την αγορά κρατικών ομολόγων από προβληματικές χώρες της Ευρωζώνης, να στηρίξει την Ιταλία και να αποτρέψει μια «κατακλυσμική» κατάρρευση του ευρώ. Μιλώντας σε επενδυτές στο πλαίσιο roadshow, ο Riley δήλωσε πως η κατάρρευση του ευρώ θα ήταν καταστροφική για την οικονομία παγκοσμίως, και αν και δεν είναι το βασικό σενάριο του οίκου, μπορεί να συμβεί, εάν η Ιταλία δεν βρει ένα τρόπο να λύσει τα προβλήματα χρέους της.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 13,02 μονάδες (-0,1%) στις 12.449,45 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 8,26 μονάδων (+0,31%) φτάνοντας τις 2.710,76 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο σχεδόν μισής  μονάδας (+0,03%) κλείνοντας στις 1.292,48 μονάδες.

Το ADR της Εθνικής Τράπεζας έχασε 0,6% στα 1,67 δολάρια.

Από το χώρο των επιχειρήσεων, πτώση κερδών 5% και αύξηση εσόδων 11% κατέγραψε το τέταρτο τρίμηνο η εταιρεία κατασκευής κατοικιών Lennar Corp. Ειδικότερα, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου, τα κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν στα 30,3 εκατ. δολ., ή 16 σεντς ανά μετοχή, από 32 εκατ. δολ., ή 17 σεντς ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα σημείωσαν άνοδο στα 952,7 εκατ. δολ. από 860,1 εκατ. δολ. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν κέρδη 17 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 874,6 εκατ. δολ.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Carl Icahn εγκατέλειψε την προσπάθειά του για την επιθετική εξαγορά ύψους 1,73 δισ. δολ. της Commercial Metals. Ο Icahn, ο οποίος ελέγχει το 10% της εταιρείας ανακύκλωσης μετάλλων, είχε στόχο την εξασφάλιση στήριξης για την αγορά επιπλέον 40,1% ώστε να παρακάμψει τα εμπόδια που έθετε το σχέδιο δικαιωμάτων προαίρεσης. Ο επενδυτής ανακοίνωσε πως προσφέρθηκε το 23% των μετοχών εκ των οποίων καμία δεν αγοράσθηκε. Επίσης έκανε γνωστό πως όσες μετοχές δεν αποσύρθηκαν θα επιστραφούν. Υπενθυμίζεται πως το Δ.Σ. της Commercial Metals απέρριψε την προσφορά των 15 δολ. ανά μετοχή σημειώνοντας πως υποεκτιμά σημαντικά την αξία της επιχείρησης. Η μετοχή της εταιρείας στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street υποχωρεί 5,835 στα 13,9 δολ.

Τέλος, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου Ευρωπαίου αξιωματούχου στο Dow Jones Newswires οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές έχουν απορρίψει σε προκαταρκτική βάση την προτεινόμενη συγχώνευση των NYSE Euronext και Deutsche Boerse. Η πρόταση για απαγόρευση της συγχώνευσης συνολικού ύψους 17 δισ. δολ. είναι ευρέως αναμενόμενη καθώς αξιωματούχοι της Ε.Ε. έχουν εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για την συνδυασμένη ισχύ των δύο εταιρειών στα παράγωγα προϊόντα. Σε ξεχωριστές ανακοινώσεις οι δύο εταιρείες επισημαίνουν ότι δεν τους έχει γνωστοποιηθεί κάποια απόφαση των ευρωπαϊκών αρχών για τη συμφωνία.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου