Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Σε άμεση συμφωνία Κύπρου - Τρόικας ελπίζει ο Γάλλος πρόεδρος

Παρίσι: Η Γαλλία υποστηρίζει την εξεύρεση λύσης μεταξύ της Κύπρου και της Τρόικας, ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και ο τόπος να επανέλθει στην ανάπτυξη, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον πρόεδρο Χριστόφια στο Παρίσι, ο κ. Ολάντ είπε ότι στο επόμενο Συμβούλιο, θα πρέπει να συμφωνηθεί δημοσιονομικό πλαίσιο για επάνοδο της ανάπτυξης και δημιουργία θέσεων εργασίας.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψουν όλοι στο τραπέζι των συνομιλιών και να εξευρεθεί λύση.


Ο πρόεδρος Χριστόφιας, εξέφρασε της ευγνωμοσύνη της Κύπρου για την ανιδιοτελή και συνεχή στήριξη που προσφέρει η Γαλλία μέσα από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στηρίζοντας τις προσπάθειες για επανένωση του νησιού, απαλλαγή από τον εποικισμό και δημιουργία συνθηκών ειρήνης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή του, καθώς διαπίστωσε πλήρη ταύτιση απόψεων μεταξύ της Λευκωσίας και του Παρισιού.

Το απόγευμα, ο πρόεδρος Χριστόφιας θα τελέσει τα εγκαίνια έκθεσης κυπριακών αρχαιοτήτων στο Λούβρο, στο πλαίσιο της κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου