Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

«Το καράβι δε θα βουλιάξει μέσα στο λιμάνι»

Αισιόδοξος πως θα βρεθεί λύση στη διαφορά που έχει προκύψει μεταξύ Ελλάδας και τρόικας, ακόμα και με υποχώρηση της Γερμανίας, εμφανίστηκε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του προς κοινοβουλευτικούς συντάκτες σήμερα στη Βουλή.

Κληθείς να εκτιμήσει εάν υποχωρήσει τελικά ο Φώτης Κουβέλης από τη στάση που κρατά έναντι των αξιώσεων της τρόικας για τα εργασιακά, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Και γιατί να μην υποχωρήσουν οι Γερμανοί;».


«Πιστεύω πως θα βρεθεί λύση, γιατί η Ευρώπη έχει αποφασίσει να σώσει την Ελλάδα. Το καράβι δεν θα βουλιάξει μέσα στο λιμάνι» εκτίμησε ο πρώην πρωθυπουργός.

Παράλληλα, έκρινε πως «η πολιτική ηγεσία δεν βοηθά να γίνει η Ελλάδα ανταγωνιστικό κράτος, καθώς, αντί να πει τα πράγματα με τ' όνομά τους, μιλά για κόκκινες γραμμές και πράσιν' άλογα».

«Για να επιβιώσουμε, πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικό κράτος και να μάθουμε να ζούμε με αυτά που παράγουμε. Η πολιτική ηγεσία, οφείλει να το πει καθαρά στους πολίτες» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου