Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ο Γ. Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ

Κάποιοι προσπαθούν να καταστήσουν αντικείμενο μιας ανυπόστατης σεναριολογίας τις αυτονόητες δραστηριότητες ενός πρωθυπουργού, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία εκδόθηκε με αφορμή την προσπάθεια εμπλοκής του στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». «Η προσπάθεια αυτή στερείται κάθε σοβαρότητας» σημειώνεται.

 
Η ανακοίνωση του γραφείου του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής:


«Πάγια θέση του Γιώργου Α. Παπανδρέου, την οποία υποστηρίζει με κάθε ευκαιρία στα Όργανα της ΕΕ, σε διεθνείς Οργανισμούς και εκδηλώσεις, αλλά και στις συναντήσεις που έχει με θεσμικούς παράγοντες σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ότι, απαιτείται να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τον έλεγχο των φορολογικών παραδείσων, αφού εκτός των οικονομικών εγκλημάτων, που διαπράττονται, οι πολίτες όχι μόνο στερούνται σημαντικών πόρων αλλά και καλούνται να καλύψουν το έλλειμμα στους προϋπολογισμούς. Και όπως επανειλημμένα έχει τονίσει, μεγάλη ευθύνη για το κενό δίκαιης ρύθμισης αυτού του κορυφαίου θέματος έχει και η ΕΕ, όπως και οι συμμετέχοντες στο G20.

Η προσπάθεια ορισμένων, να καταστήσουν τη γνωστή σαν "λίστα Λαγκάρντ" αντικείμενο συναντήσεων του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με εκπροσώπους τραπεζών, θα μπορούσε να πει κανείς ότι στερείται σοβαρότητας, αν πίσω από αυτήν δεν υπήρχε μια επιχείρηση, προκειμένου οι αυτονόητες δραστηριότητες ενός πρωθυπουργού να καταστούν αντικείμενο μιας ανυπόστατης σεναριολογίας, με στόχο την επίτευξη πολιτικών εντυπώσεων και τη μικροκομματική εκμετάλλευση.

Μοναδικό μέλημα του Γιώργου Παπανδρέου ήταν, και είναι, η μάχη για τη σωτηρία και την αλλαγή της χώρας, σε αντίθεση με όσους σήμερα ασκούν απαράδεκτη κριτική και μάλιστα εκ του ασφαλούς».

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου