Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Koenig: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό

Koenig: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό
Ο κ. Koenig μιλούσε ύστερα από συνάντηση που είχε το πρωί με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος,  κατά την οποία συζήτησαν, μεταξύ άλλων, το Κυπριακό και τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κύπρο και το ΑΚΕΛ.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «είχα τη χαρά να συναντήσω σήμερα τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο, με τον οποίο είχα μια καλή συνεργασία όταν ήταν ξανά εδώ στο νησί μας πριν από 15 περίπου χρόνια».
Εξέφρασε, ταυτόχρονα, τη βεβαιότητα του ότι η συνεργασία τους θα είναι το ίδιο καλή και με τη σημερινή ιδιότητα του κ. Koenig, ως Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι «είχαμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις και για το Κυπριακό αλλά και για γενικότερα άλλα ζητήματα τα οποία αφορούν τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κύπρο και ιδιαίτερα τις σχέσεις του ΑΚΕΛ με τις ΗΠΑ».
Ο κ. Κυπριανού είπε ότι επιβεβαίωσε τη δέσμευση του ΑΚΕΛ «να εργαστεί με στόχο την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό», προσθέτοντας ότι «επιμένουμε πως μόνο μέσα από τη λύση - μια λύση δίκαιη υπό τις περιστάσεις, λειτουργική και βιώσιμη - θα μπορέσει να αναπτυχθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και η κυπριακή οικονομία προς όφελος των Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Λατίνων και Αρμενίων».
Είπε, επίσης, ότι θα συνεχίσουν τη συζήτηση τους και στο μέλλον, προσθέτοντας ότι «η πρόθεσή μας είναι να έχουμε ένα διάλογο μεταξύ μας γιατί θεωρούμε ότι η επαφή, η επικοινωνία, η ανταλλαγή απόψεων βοηθά περισσότερο την κατανόηση διαφόρων ζητημάτων».
Ο κ. Κυπριανού ευχήθηκε, τέλος, στον Αμερικανό Πρέσβη «καλή παραμονή στην Κύπρο και καλή δουλεία».
Από την πλευρά του, ο κ. Koenig είπε ότι με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ είχαν «μια πολύ ανοικτή συζήτηση» και εξέφρασε τη χαρά του για την ευκαιρία να συναντηθεί με τον κ. Κυπριανού μετά από 15 χρόνια.
Ο Αμερικανός Πρέσβης είπε ότι «έχουμε συζητήσει πολύ ανοικτά για το Κυπριακό», σημειώνοντας ότι «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό».
Είπε, επίσης, ότι «έχουμε συζητήσει και το θέμα της συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ, όπως επίσης και τις σχέσεις μεταξύ του ΑΚΕΛ και των ΗΠΑ».
Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συζήτηση και τη συνεργασία «και προσβλέπω ότι θα έχουμε και άλλες ευκαιρίες να συναντηθούμε».
Ερωτηθείς εάν συζήτησαν και θέματα ενέργειας, είπε ότι δεν έγινε οποιαδήποτε λεπτομερής συζήτηση γι’ αυτό το θέμα, προσθέτοντας ότι «βεβαίως, όλοι αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο προσφέρει μεγάλες προοπτικές για την κυπριακή οικονομία».

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ ΚΑΙ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου