Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Γιατί ο Ομπάμα χαρακτήρισε τον Ρόμνεϊ «σαχλαμάρα»

Η κοφτερή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο απερχόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα για τον διεκδικητή της προεδρίας των ΗΠΑ Μιτ Ρόμνεϊ ανεβάζει τους τόνους της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ και σύμφωνα με τους αναλυτές θα του στοιχίσει ακριβά.
Η «δεξαμενή» των αναποφάσιστων ψηφοφόρων σίγουρα θα επηρεαστεί από το «άσχημο στόμα» του πλανητάρχη, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Guardian». Πιθανότατα, σχολιάζει η εφημερίδα, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη χάσει τις ψήφους των Αμερικανών που σκανδαλίστηκαν από τα κακά λόγια του.


Ο χαρακτηρισμός «σαχλαμάρας» ναι μεν δεν είναι βρισιά, ωστόσο είναι αρκετά άκομψος για τον Μιτ Ρόμνεϊ και σίγουρα δεν συνάδει με το προφίλ του προέδρου των ΗΠΑ, εκτιμούν Αμερικανοί αναλυτές επισημαίνοντας ότι η πρώτη δημοσκόπηση που θα διεξαχθεί μετά τα «γαλλικά» του Ομπάμα προς τον Ρεπουμπλικανό πολιτικό θα είναι ενδεικτική.   

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Rolling Stone», ο πλανητάρχης περιέγραψε τον αντίπαλό του ως «σαχλαμάρα» και σαν να μην έφτανε αυτό, σύμβουλος της καμπάνιας του Αμερικανού προέδρου δήλωσε ότι εγείρονται θέματα εμπιστοσύνης σχετικά με την υποψηφιότητα του κ.Ρόμνεϊ.

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Ντάγκλας Μπρίνκλει, διάσημος ιστορικός προεδρικών θεμάτων, κατέγραψε μία συζήτηση του Ομπάμα και του  Έρικ Μπέιτς, διευθύνοντα συμβούλου του περιοδικού.
Κάποια στιγμή  ο Μπέιτς είπε στον Ομπάμα ότι η εξάχρονη κόρη του έχει ένα μήνυμα για τον πλανητάρχη. «Πες του ότι μπορεί να τα καταφέρει».

Και ο Ομπάμα απάντησε στην φιλοφρόνηση.
«Ξέρετε, τα παιδιά έχουν καλό ένστικτο. Κοιτάνε τον άλλο και λένε. Λοιπόν, είναι σαχλαμάρας, μπορώ να πω».
Ζητώντας να σχολιάσει το «κοσμητικό επίθετο» του Ομπάμα προς τον αντίπαλό του, ο  εκπρόσωπος του πλανητάρχη, Νταν Πφάιφερ,  είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν είχε δει το άρθρο, έσπευσε όμως να τονίσει: «Η εμπιστοσύνη είναι ένα σημαντικό κομμάτι στις εκλογές. Ο πρόεδρος  λέει αυτό που εννοεί και κάνει αυτό που λέει, και οι απαντήσεις του κυβερνήτη Μιτ Ρόμνεϊ σε εσωτερικά θέματα και εξωτερική πολιτική εγείρουν πραγματικά ερωτήματα».

Ο Πφάιφερ προειδοποίησε επίσης τους Αμερικανούς να μην «αποπροσανατολιστούν» από την λέξη «σαχλαμάρας» αλλά να εστιάσουν στα βασικά θέματα.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου