Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

«Όχι στα εργασιακά» και από το Ανώτατο Όργανο της ΔΗΜΑΡ

«Όχι στα εργασιακά», επιμένει να λέει η Δημοκρατική Αριστερά, αποφασισμένη να πάει έτσι μέχρι τέλους. Η σχετική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ελήφθη ομόφωνα χθες στην έκτακτη συνεδρίασή της, με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη να ζητά από την τρόικα την απόσυρση των ρυθμίσεων για τα εργασιακά από το συνολικό πακέτο μέτρων και από την κυβέρνηση να... υιοθετήσει τη στάση του. «Απευθυνόμαστε στους Ευρωπαίους εταίρους μας και τους καλούμε να αποσύρουν τις αξιώσεις της τρόικας που ανατρέπουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων της πατρίδας μας», αναφερόταν στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αργότερα.


Εναλλακτικά, η Αγίου Κωνσταντίνου ζητούσε είτε τον διαχωρισμό των εργασιακών από τα δημοσιονομικά, ώστε να μπορέσει να καταψηφίσει τα πρώτα, υπερψηφίζοντας όμως τα δεύτερα, είτε την επαναφορά των εργασιακών στο μέλλον σε ένα συνολικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την απασχόληση, την ανάπτυξη και τις εργασιακές σχέσεις. Έριχναν έτσι «το μπαλάκι» στον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας οι ίδιοι ότι στηρίζουν την κυβέρνηση και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να προκαλέσουν οποιαδήποτε κρίση.

Από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής πάντως, δεν έλειψαν οι διαφορετικές φωνές, που στήριξαν πάντως την απόφαση –εξού και ομόφωνη- με μερίδα της λεγόμενης «μειοψηφίας» στο κόμμα να θέτει θέμα μη ψήφισης συνολικά των μέτρων της κυβέρνησης από τη ΔΗΜΑΡ. Αυτό βεβαίως θα οδηγούσε αυτόματα σε έξοδο του κόμματος από την κυβέρνηση, κάτι που η μειοψηφία όμως διεκδικεί εξ’ αρχής.

Στα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου πάντως, αργά χθες το βράδυ επικρατούσε κλίμα αισιοδοξίας ως προς την τελική έκβαση του θέματος, ενώ για «παρτίδα σκάκι» που διεξάγεται σε πολλά επίπεδα –εσωκομματικό, ενδοκυβερνητικό και ευρωπαϊκό- μιλούσαν άλλα στελέχη.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου