Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Aποκάλυψη γνωστού αναλυτή: ”Άχρηστα τα Bayraktar TB2 – Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ηλεκτρονικές επιθέσεις-Αναστατωμένη η Άγκυρα”

 

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Σε μία σημαντική αποκάλυψη προχώρησε ο γνωστός αναλυτής Babak Taghvaee. Σε ποστ που σήκωσε πριν λίγο στο twitter, ανέφερε τα εξής:

”Ο πόλεμος στην Ουκρανία έδειξε πόσο άχρηστα είναι τα Bayraktar TB2 όταν εκτίθενται σε ηλεκτρονικό πόλεμο. Η τουρκική κυβέρνηση είναι εξαιρετικά αναστατωμένη που η αχρηστία αυτών των drones αποκαλύπτεται κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου.

Αντί να σπαταλά τα χρήματά της σε περισσότερα Bayraktar TB2, η Ουκρανία θα μπορούσε να χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό drones αυτοκτονίας εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.”


 Πρόκειται για μία εξέλιξη την οποία είχαμε αναφέρει και εμείς στο Directus.gr εδώ και μήνες.

Πολύς είναι ο λόγος που γίνεται τον τελευταίο καιρό για τα τουρκικά drone Bayraktar. H Τουρκία έχει στηρίξει πολλά στην παραγωγή των τουρκικών drone. Τώρα τα πράγματα, με τον πόλεμο στην Ουκρανία – την οποία έχει προμηθεύσει με τα τουρκικά drone Bayraktar – έχουν αλλάξει προς το χειρότερο για τους Τούρκους, αφού πρώτη φορά τα τουρκικά drone αντιμετωπίζουν έναν οργανωμένο στρατό.

Τα Βayraktar φέρουν τα οπτοηλεκτρονικά συστήματα Aselsan CATS, μετά την άρνηση του Καναδά να προμηθεύσει στην Τουρκία παρόμοια οπτοηλεκτρονικά συστήματα. Οι Ρώσοι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι η απόσταση των 48 χιλιομέτρων καθιστά δύσκολο τον έγκαιρο εντοπισμό τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών από συστήματα αεράμυνα.

Ωστόσο, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ενδέχεται να μην είναι αποτελεσματικά κατά των εναέριων δυνατοτήτων της Ρωσίας, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις έχουν βρει αποτελεσματικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουν τις τουρκικές τακτικές και να καταρρίψουν τα drones τους στη Λιβύη, τη Συρία και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τρεις πρόσφατες συγκρούσεις όπου τα drones έπαιξε σημαντικούς ρόλους.

Πρέπει να γνωρίζουμε πως το υπερσύγχρονο σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος Pantsir-S1M της κρατικής εταιρείας τεχνολογίας Rostec της Ρωσίας έχει αναβαθμιστεί για να ανιχνεύει και να καταστρέφει όλους τους τύπους εχθρικών drones.

Τα μαθήματα για την Ελλάδα

Τα τουρκικά drones είναι ανυπεράσπιστα απέναντι στα σύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα. Τα Bayraktar μπορούν να καταρριφθούν μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων καταστολής.

Μάλιστα, πρόσφατα, όπως αποκάλυψαν οι Ρώσοι πρόσφατα, ”κοντά στο Voronezh πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια με αξιωματικούς για το πώς τα αντίμετρα ηλεκτρονικού πολέμου μπορούν να πλήξουν το UAV TB2. Ως αποστολές ηλεκτρονικού πολέμου, υποδεικνύονται η διακοπή του ελέγχου του UAV, η διακοπή της μετάδοσης δεδομένων από το UAV και η διακοπή της υποστήριξης πλοήγησης του UAV.”

ΠΗΓΗ https://directus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου