Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Ελληνοτουρκικά: Οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους και υποχρεώνουν τον Έλληνα πρωθυπουργό να μιλήσει στον Μπάιντεν

 

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά. Οι αριθμοί που λένε πάντα την αλήθεια αποδεικνύουν ότι η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο και μάλιστα χειροτέρεψε μετά από το γεύμα Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Έχουμε και λέμε λοιπόν και με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ: 

Παραβιάσεις ΕΕΧ 2022: 2.019 (μέχρι και την 24/4/2022), εκ των οποίων οι 1.049 από τουρκικά UAV. Όλο το 2021 είχαμε συνολικά 2.744 παραβιάσεις ΕΕΧ.

Εμπλοκές 2022: 75 (μέχρι την 24/4/2022). Όλο το 2021 είχαμε 145 εμπλοκές.

Υπερπτήσεις 2022: 75 (μέχρι την 24/4/2022), εκ των οποίων 11 από τουρκικά UAV. Xαμηλότερο ύψος υπέρπτησης τα 1.000 πόδια άνωθεν ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ και ΠΑΝΑΓΙΑΣ στις 20/4/2022. 

Οι 45 από τις 75 υπερπτήσεις έγιναν μετά τις 13 Μαρτίου 2022 (γεύμα Μητσοτάκη – Ερντογάν). Όλο το 2021 είχαμε 48 υπερπτήσεις εκ των οποίων καμία από UAV.

Όλα αυτά, όσο παράδοξο κι αν ακουστεί, είναι «βέλη στη φαρέτρα» του Έλληνα πρωθυπουργού για τη συνάντηση που θα έχει με τον Αμερικανό πρόεδρο Τ. Μπάιντεν σε λίγες εβδομάδες. Ο κ.Μητσοτάκης επικαλούμενος αυτά τα στοιχεία -που θα είναι και πολύ χειρότερα μέχρι τις 16 Μαίου- θα μπορέσει εύκολα να εξηγήσει στον Αμερικανό πρόεδρο ότι δεν υπάρχει κανένα νόημα να πιέζεται κάθε λίγο και λιγάκι η Ελλάδα για να συζητά με ένα καθεστώς που δεν έχει διάθεση για κουβέντα, αλλά κοροϊδεύει. Όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τις ΗΠΑ. Μπορεί να τον πείσει εύκολα ότι η Ελλάδα δεν έχει να απολογηθεί σε κανέναν αν την επόμενη φορά που της ζητηθεί να σπεύσει για συζήτηση με τον Ερντογάν ,αρνηθεί. Το επιχείρημα ότι «πρέπει να έχουμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας» δεν μπορεί να «σβήνει» μονίμως όσα η Τουρκία κάνει στο Αιγαίο, χωρίς απολύτως καμία συνέπεια.

Επιπλέον ο κ.Μητσοτάκης μπορεί να υπενθυμίσει ότι η Ελλάδα πρώτη και καλύτερη έσπευσε να εκτεθεί ανεπανόρθωτα στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, έστειλε όπλα στον Ζελένσκι, συμμετέχει στις κυρώσεις και έχει στοχοποιηθεί από τη Μόσχα. Σε αντάλλαγμα δεν έχει πάρει απολύτως τίποτα εκτός από μερικές «νερόβραστες» δηλώσεις «αναγνώρισης» των «υπηρεσιών» της που δεν είναι και λίγες ! Έχουμε δώσει τα πάντα στις ΗΠΑ με την αμυντική συμφωνία που έσπευσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να υπογράψει.

Όλα αυτά είναι αυτονόητα, εκτός αν ο πρωθυπουργός πηγαίνει στην Ουάσινγκτον μόνο για τη φωτογραφία με τον Μπάντεν.

ΠΗΓΗ https://www.militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου