Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Βουλγαρία: «Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε μία μοίρα F-16 – Δεν μπορούμε να δώσουμε άλλα όπλα στην Ουκρανία»

 

«Tο έργο για τα μαχητικά F-16 Block 70 θα ξαναρχίσει, δεν θα είναι καθόλου σαφές ποια θα είναι η τιμή και δεν είναι σαφές πότε θα έρθουν τα μαχητικά. Το πρώτο τρίμηνο του 2025 αναμένουμε τα πρώτα ήδη πληρωμένα αεροσκάφη», δήλωσε στο bTV σήμερα το πρωί ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Ντραγκομίρ Ζάκοφ.

Ο Βούλγαρος ΥΠΑΜ ήταν ανένδοτος ότι ο στρατός χρειάζεται μια ολόκληρη μοίρα F-16 .

«Η Βουλγαρία δεν μπορεί να βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό με όπλα. Αυτήν τη στιγμή πρέπει να κάνουμε μια παραγγελία στους κατασκευαστές πυρομαχικών, και αυτό θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο ή τρία χρόνια. Χρειαζόμαστε αυτά τα πυρομαχικά και φανταστείτε αν δώσουμε ό,τι έχουμε – θα είναι πολύ δυσάρεστο », είπε ο Ντραγκομίρ Ζάκοφ, αναφέροντας το παράδειγμα ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης αποκαθιστά τα όπλα που παρέχονται στην Ουκρανία εντός 5 ετών.

«Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό στη Βουλγαρία – να παρέχουμε και μετά να μην μπορούμε να καλύψουμε τα κενά», είπε ο Ζάκοφ και τόνισε ότι πρέπει η Βουλγαρία να ενεργήσει υπεύθυνα.

«Αναμφίβολα η Ουκρανία είναι θύμα και χρειάζεται βοήθεια, αλλά από την άλλη υπάρχει το θέμα της εθνικής ασφάλειας», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ερωτηθείς για την επισκευή του MiG-29, είπε τα εξής: «Οι συνομιλίες με την πολωνική πλευρά συνεχίζονται. Πρόκειται για την επίλυση της κατάστασης μέχρι την άφιξη των μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 70».

Πηγή: Novinite.com / Φωτογραφία αρχείου

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου