Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Κύπρος: Η τουρκική εισβολή μέσα από τα μάτια των αιχμαλώτων – Δείτε το ντοκιμαντέρ


Πώς μπορείτε να το παρακολουθήσετε σήμερα, Τετάρτη, στις 19:00

Το ντοκιμαντέρ «Αιχμάλωτοι πολέμου 1974, το ατιμώρητο έγκλημα» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Γεωργιάδη και παραγωγής του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ) παρουσιάζουν σήμερα Τετάρτη, διαδικτυακά, στις 19:00, ο Σύνδεσμος Αιχμαλώτων Πολέμου 1974 και το ΡΙΚ, σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.) και την Πολιτιστική Ένωση Κυπρίων Αττικής (Π.Ε.Κ.Α), με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική εισβολή.

Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται η τραγωδία του 1974 μέσα από καταθέσεις και συνεντεύξεις αιχμαλώτων της τουρκικής εισβολής, οι οποίοι καταθέτουν τις εμπειρίες τους από την ημέρα του πραξικοπήματος μέχρι την ημέρα της απελευθέρωσης τους από τις τουρκικές φυλακές.

Η έρευνα έγινε από τον Χρύσανθο Χρυσάνθου και πριν από την προβολή θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί από τον γενικό διευθυντή του ΡΙΚ Θανάση Τσώκο, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αιχμαλώτων Πολέμου 1974 Βάσο Χρήστου, την πρόεδρο της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας Μαρία Καλμπουρτζή και τον πρόεδρο της Ο.Κ.Ο.Ε. Γιώργο Συλλούρη.

Η διάρκεια του ντοκιμαντέρ είναι 48′.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκδήλωση, στις 19:00.

ΠΗΓΗ https://www.pontosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου