Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Rheinmetall Skyranger 35-Leopard 2 (vid.)


Η Rheinmetall αποκάλυψε ένα νέο αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό πυροβόλο, το οποίο επί του παρόντος ονομάζεται Skyranger 35 και είναι τοποθετημένο σε σκάφος άρματος Leopard 2, στην έκθεση Eurosatory 2024. 

Το υβριδικό όχημα θα μπορούσε να αποτελέσει αντικαταστάτη των Gepard 1A2 (SPAAG) που βασίζεται στο σκάφος του άρματος Leopard 1. Tο Skyranger 35 έχει σχεδιαστεί για να παρέχει εγγύς αεράμυνας έναντι εναέριων απειλών, όπως drones, ελικόπτερα και αεροσκάφη που πετούν χαμηλά, καθώς και επίγειες απειλές. 

Διαθέτει περιστροφικό πυροβόλο 35 χλστ. ικανό να βάλλει έως και 1.000 βολές ανά λεπτό και είναι εξοπλισμένο με προηγμένους αισθητήρες για επιτήρηση 360° και παρακολούθηση στόχων. Αυτό το σύστημα μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα ή να ενσωματωθεί σε μεγαλύτερα δίκτυα αεράμυνας, ενισχύοντας την προστασία κινητών μονάδων και ζωτικής σημασίας υποδομής, όπως το Gepard 1A2. Το Skyranger 35 είναι ένα κινητό σύστημα αεράμυνας που αναπτύχθηκε από τη Rheinmetall, εξοπλισμένο με πυροβόλο Oerlikon Revolver 35 mm με αποτελεσματικό βεληνεκές έως και 4.000 μέτρα.

Έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει διάφορες εναέριες απειλές. Το σύστημα περιλαμβάνει μια ενσωματωμένη σουίτα αισθητήρων με ραντάρ X-band ή Ku-band, που παρέχει εμβέλεια ανίχνευσης έως και 30 χιλιόμετρα και μια ηλεκτρο-οπτική/υπέρυθρη κάμερα (EO/IR) και αποστασιόμετρο λέιζερ για αυτόματη παρακολούθηση στόχων. Επομένως, αυτό το νέο όχημα θα μπορούσε ενδεχομένως να αντικαταστήσει παλαιότερα κινητά συστήματα αεράμυνας, όπως το Gepard ή άλλα λιγότερο προηγμένα συστήματα αεράμυνας μικρής εμβέλειας (SHORAD).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου