Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Υποστήριξη στην τουρκική εκπαίδευση στη Βόρεια Μακεδονία – δωρεά χιλιάδων βιβλίων από την Τουρκία


Ιούνιος 9, 2024. Ελλάδα.

Σκόπια.

Στο πλαίσιο του « Project 10 Βασικών Έργων» που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της τουρκικής (προπαγανδιστικής)  υπηρεσίας (TIKA) διανεμήθηκαν 10.000 βιβλία σε 64 σχολικές βιβλιοθήκες που παρέχουν τουρκική εκπαίδευση σε 28 δήμους της Βόρειας Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο του έργου διανεμήθηκαν συνολικά 20.000 βιβλία σε δύο σειρές, η πρώτη φάση του οποίου πραγματοποιήθηκε το 2020 και η δεύτερη φάση το 2022. Φέτος, στο πλαίσιο του έργου, το τρίτο μέρος του οποίου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο ‘Zor’, «3 Σετ των 10 Βασικών Εργασιών», προετοιμασμένο από τουρκικά βιβλία που διδάσκονται ως συμπληρωματικοί πόροι στα δημοτικά σχολεία, σύμφωνα με το σχέδιο και πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών της Βόρειας Μακεδονίας, παραδόθηκαν σε μαθητές σχολείων που παρέχουν τουρκική εκπαίδευση σε όλη τη χώρα.

Η τελετή λήξης του έργου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ του Γκόστιβαρ.

Μιλώντας στην τελετή, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Zor, Χατζέρ Σουλότζα δήλωσε ότι συνολικά 30.000 βιβλία, έχουν διανεμηθεί μέχρι στιγμής στον Εκδοτικό Οίκο Yeni Balkan και τον οργανισμό Zor Association με την υποστήριξη της TIKA και ότι αυτό δεν ήταν εύκολη διαδικασία και ότι δεν θα μπορούσαν να το πετύχουν αυτό χωρίς την υποστήριξη της Τουρκίας.

Σημειώνοντας ότι αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στον τομέα της εκπαίδευσης κατά την υλοποίηση των έργων, ο επικεφαλής της τουρκικής πρωτοβουλίας στα συντονιστής, Μεχμέτ Μπαϊράκ, δήλωσε ότι έχουν υποστηρίξει μέχρι σήμερα 376 έργα και δραστηριότητες στον τομέα της εκπαίδευσης στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και τόνισε ότι το έργο που επιτελέστηκε στον τομέα της εκπαίδευσης είναι μια άμεση επένδυση για το μέλλον της χώρας.

Μετά το πρόγραμμα, οι μαθητές διάβασαν τμήματα ποιημάτων και ιστοριών στα βιβλία που μοιράστηκαν.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου