Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Αποκάλυψη στη Χειμάρρα: Ο Ράμα παραχώρησε σε πρώην Ιταλό πρωθυπουργό μέρος της ακτής για δημιουργία τουριστικού χωριού


Ιούνιος 9, 2024. Ελλάδα.

Ένα ακόμη αποκαλυπτικό δημοσίευμα κάνει γνωστές τις επιδιώξεις του Αλβανού πρωθυπουργού για παραχώρηση εκτάσεων στη Χειμμάρα σε ιταλική εταιρεία κατασκευών που διευθύνεται από τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας (διετέλεσε 1998 έως το 2000) Μάσσιμο Ντ’ Αλέμα.

Σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα στις αρχές αυτού του Ιουνίου, η ιταλική πύλη πληροφόρησης « Open.online» δημιούργησε υποψίες ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάσιμο Ντ’ Αλέμα /Massimo D’Alema, ανήκει σε μια ομάδα επενδυτών που επωφελήθηκαν από τον επικεφαλής της κυβέρνησης των Τιράνων, Έντι Ράμα, με άδεια κατασκευής τουριστικού χωριού στην περιοχή της Χειμάρρας.

Μάλιστα, «φήμες που κυκλοφορούν στην αλβανική πρωτεύουσα», όπως αναφέρεται στο ιταλικό site, ο Ντ’ Αλέμα φαίνεται να χρησιμοποιεί μια εταιρεία συμβούλων εγγεγραμμένη στα Τίρανα τον Ιανουάριο του 2023, την «A&I Albania», για να προωθήσει τα οικονομικά του συμφέροντα στον κόσμο των κατασκευών. στις αλβανικές ακτές.

Πρωθυπουργός Έντι Ράμα (πρώτο αριστερά) και Μάσιμο Ντ’Αλέμα (τρίτος αριστερά)

Ωστόσο, η πύλη αναφέρει τα λόγια του διαχειριστή της εταιρείας του Μάσιμο Ντ’ Αλέμα στην Αλβανία, τη λογίστρια Μαϊλίντα Χαλότσι, η οποία διαψεύδει αυτές τις φήμες.

«Στη δουλειά μου πάντα ένιωθα πολύ κοντά με ιταλικές εταιρείες… Σε αυτές τις εταιρείες περιλαμβάνεται και η εταιρεία A&I Albania, στην οποία επιβεβαιώνω ότι δεν έχω καμία ευθύνη για το εν λόγω θέμα», λέει σχετικά με τις υποψίες της «Open.online» για εμπλοκή του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού σε κατασκευαστικό έργο στις αλβανικές ακτές.

Η ειδικός και διαχειρίστρια της «A&I Albania», Μαϊλίντα Χαλότσι

Το «Boldnews.al» προώθησε την έρευνα για επίσημα έγγραφα, για να καταλάβει περισσότερα από πού μπορεί να προήλθαν οι «φωνές εμπλοκής του Ντ’ Άλεμα σε κατασκευαστικά έργα».

Αυτές οι «φωνές» μπορούν να συνδεθούν ακριβώς με το όνομα της λογίστριας Χαλότσι, η οποία διαχειρίζεται την εταιρεία του Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, αλλά και την εταιρεία ενός άλλου Ιταλού επιχειρηματία, που πήρε άδεια από τον Έντι Ράμα για ένα τουριστικό χωριό στη Χειμάρρα.

Η επιχείρηση του Ντ’ Αλέμα στην Αλβανία- υπογράφεται από τον ίδιο


Ο Μάσιμο Ντ’ Αλέμα είναι ένας γνωστός Ιταλός πολιτικός, ο οποίος έχει αναλάβει σημαντικές κρατικές θέσεις,  μεταξύ των οποίων και πρωθυπουργός την περίοδο 1998-2000.

Από το 2023 είναι εγγεγραμμένος ως επιχειρηματίας στην Αλβανία. Τον Ιανουάριο του 2023, ο Μάσιμο Ντ’ Αλέμα εγγράφει την εταιρεία του «A&I Albania».

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιμο Ντ’ Αλέμα εγγράφει το συμβουλευτικό γραφείο “A&I Albania” τον Ιανουάριο του 2023

Το γραφείο έχει αντικείμενο της δραστηριότητάς του «Βοήθεια σε εταιρείες και παροχή συμβουλών υπέρ φυσικών και νομικών προσώπων σε σχέση με την αναζήτηση και υλοποίηση επιχειρηματικών ευκαιριών, ιδιαίτερα στον διεθνή χώρο κ.λπ.».

Το γραφείο έχει την έδρα του στο κέντρο των Τιράνων, «Πλατεία Skenderbej, Palace of Culture, Όροφος II», ενώ διαχειριστής της εταιρείας είναι η Μαϊλίντα Χαλότσι.

Η λογίστρια Χαλότσι αποδεικνύεται ότι είναι ιδιοκτήτρια τουλάχιστον 5 διαφορετικών εταιρειών, με αντικείμενο την τεχνογνωσία και την παροχή οικονομικών συμβουλών, όλες με έδρα τη διεύθυνση «Πλατεία Σκεντέρμπεη, Ανάκτορο των Τεχνών, Όροφος II»/ «Sheshi Skenderbej, Pallati Kulturës, Kati II», στον ίδιο χώρο όπου είναι το γραφείο του Μάσιμο Ντ’ Αλέμα.

Είναι ήδη παγιωμένη πρακτική οι αλλοδαποί πολίτες, που εγγράφουν επιχείρηση στην Αλβανία, να διορίζουν πρόσωπα ή οντότητες με ειδικές γνώσεις, κυρίως νομικά γραφεία ή λογιστές για να εκπροσωπούν και να προστατεύουν τα συμφέροντά τους.

Επίσης, είναι συνήθης πρακτική για ένα νομικό γραφείο ή εμπειρογνώμονα να εκπροσωπεί ή να διαχειρίζεται εταιρείες με αλλοδαπούς ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν συνδέονται απαραίτητα μεταξύ τους.

Απόσπασμα από την εταιρεία «Geosat Group»

Ωστόσο, στην περίπτωση της λογίστριας Μαϊλίντα Χαλότσι, το γεγονός ότι είναι διαχειρίστρια της «A&I Albania» του Μάσιμο Ντ’ Αλέμα και, παράλληλα, διαχειρίστρια της εταιρείας του Ιταλού επιχειρηματία, Paride Boschetti, φαίνεται να έχουν ενθαρρύνει τις «φωνές» που αναφέρονται από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης στο διαδίκτυο,  όπως του «Open.online».

Άδεια Ράμα για βίλες στη Χειμάρρα

Με βάση τα επίσημα έγγραφα του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων (NBC), ο η ειδικός Χαλότσι είναι, μεταξύ άλλων, διαχειρίστρια στην εταιρεία «Geosat Group», με δραστηριότητες σχεδιασμού και κατασκευής.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2002 με συνιδρυτή τον Ιταλό επιχειρηματία Paride Boscheti. Με τα χρόνια, η εταιρεία άλλαξε μετόχους και, από το 2014, ο Boschetti την κατέχει κατά 100%.

Επίσης, ο Paride Boschetti είναι ιδιοκτήτης του 100 τοις εκατό των μετοχών της εταιρείας «Investment Group», όπου είναι και ο διαχειριστής της.

Η οικοδομική άδεια, που εγκρίθηκε από την KRRT τον Ιούλιο του 2021, για την εταιρεία «Investment Group»

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2021, το Συμβούλιο για τη ρύθμιση του εδάφους της Δημοκρατίας της Αλβανίας (KRRT),

 με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, με την υπ’ αριθμ. 15 απόφαση, αποφάσισε «Έγκριση υπό όρους οικοδομικής άδειας για την εγκατάσταση: Τουριστικό Συγκρότημα Vila 2 Floor, Δήμος Χειμάρρας, με την εταιρεία ανάπτυξης “Investment Group” sh.p.k.”

Σύμφωνα με την άδεια κατασκευής, σχεδιαστής του συγκροτήματος βίλας είναι η άλλη εταιρεία της Paride Boschetti, η «GeoSat Group», στην οποία η λογίστρια Μαϊλίντα Χαλότσι Majlida Haloçi είναι διαχειρίστρια.

Πριν από λίγες εβδομάδες και συγκεκριμένα στις 25 Απριλίου 2024, το KRRT υπό τη διεύθυνση του Ράμα, ενέκρινε την απόφαση αρ. 21, με αντικείμενο «Αναβολή προθεσμίας οικοδομικής άδειας για το αντικείμενο: Τουριστικό Συγκρότημα Vila 2 Kat», Δήμος Χειμάρρας, με την εταιρεία ανάπτυξης «Investment Group» sh.pk», που εγκρίθηκε με την υπ’ αριθ. 15, dt 13.07.2021 του KRRT»

Τον Απρίλιο του 2024, η KRRT ανέβαλε την προθεσμία για την έκδοση άδειας κατασκευής για το έργο “Investment Group”

Φαίνεται ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το έργο, για το οποίο το ιταλικό portal «Open.online» υποστηρίζει ότι «στα Τίρανα κυκλοφορούν φήμες που περιλαμβάνουν συμφέροντα του Μάσιμο Ντ’ Αλέμα στον κατασκευαστικό κλάδο στην Αλβανία».

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι η εκπρόσωπος του Ντ’ Αλέμα στην Αλβανία, η Μαϊλίντα Χαλότσι, αρνήθηκε έναν τέτοιο ισχυρισμό.

Ακόμη και επίσημα, το γραφείο «A&I Albania» του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού δεν έχει κατασκευαστικές δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις του, παρά μόνο συμβουλευτικό ρόλο για ξένους επενδυτές στην Αλβανία.

BoldNews, Dosja, Open.Online

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου