Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Από την τηλεδιάσκεψη... στο συμβούλιο της 11ης Ιουλίου

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=23995&categories_id=69

Αποτελεί κοινό μυστικό στους κόλπους της Ευρωζώνης ότι μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου...  
Από την τηλεδιάσκεψη... στο συμβούλιο της 11ης Ιουλίου
Προγράμματος από το ελληνικό κοινοβούλιο, την περασμένη Τετάρτη, τα 12 δισ. ευρώ της 5ης δόσης είναι εξασφαλισμένα.






Οι 17 υπουργοί Οικονομικών έτσι θα δώσουν απόψε τυπικά της συγκατάθεσή τους μέσω τηλεδιάσκεψης, αφαιρώντας κάθε δραματικό στοιχείο,  που είχαν προσδώσει οι αναλυτές, στο αρχικά προγραμματισμένο για αύριο Κυριακή έκτακτο συμβούλιο του Eurogroup.

Η ακύρωση της αυριανής συνάντησης βέβαια τροφοδοτεί σενάρια περί αγεφύρωτων διαφωνιών στους κόλπους της Ε.Ε. γύρω από τα χαρακτηριστικά που θα λάβει η νέα οικονομική «βοήθεια» προς την Ελλάδα, καθώς μήλον της έριδος είναι η εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών.

Πάντως αυτά τα σενάρια αυτά διέψευσε ο επικεφαλής του Eurogroup, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Γιούνκερ, επιβεβαιώνοντας μόνο την ύπαρξη του νέου πακέτου. « Προτίμησα», δήλωσε ο Γιούνκερ, «να έχουμε μια μη δραματική διάσκεψη για την απελευθέρωση της επόμενης δόσης, παρά μια δραματική συνάντηση που να άφηνε την εντύπωση, ότι βρισκόμαστε τώρα ενώπιον μιας απόφασης».

Έτσι η συζήτηση για το νέο πακέτο διάσωσης μετατίθεται στο επόμενο τακτικό συμβούλιο της 11ης Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να είναι δεδομένο ότι ακόμα και τότε θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες γύρω από το νέο πακέτο εθελοντικής συμμετοχής ιδιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου