Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Τσάμης Idrizi: Ο Παπούλιας Ορθόδοξος - Τσάμης! Θα γλυτώσουμε την Ελλάδα από την πτώχευση, με την επαναγορά των περιουσιών μας!



Ο Idrizi με φόντο την Ήπειρο, υπό την ονομασία "Τσαμουριά"
- Αποκάλεσε τον Κάρολο Παπούλια Ορθόδοξο - Τσάμη
- Οι Τσάμηδες πρόθυμοι να αγοράσουν ακίνητη περιουσία στην Τσαμουριά, για να βοηθήσουν την Ελλάδα από την πτώχευση!
- Η "Γενοκτονία των Τσάμηδων" παρόμοια με αυτή των Κοσσοβάρων!
- Τα Ελληνοαλβανικά σύνορα είναι το τελευταίο "Τοίχος του Βερολίνου".


Στην ομιλία που κράτησε χθες ο πρόεδρος του Τσάμικου Κόμματος PDIU Shpetim Idrizi, στην χθεσινή διαμαρτυρία στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, ήταν πιο προκλητικός από ποτέ.

Ας δούμε τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του:
Ο Idrizi έκανε παραλληλισμό ανάμεσα στην "γενοκτονία" των Τσάμηδων και στην εθνοκάθαρση έναντι των Κοσσοβάρων από το καθεστώς Μιλόσεβιτς. Ενώ χαρακτήρισε πως στιγματίζει την Ελλάδα η απόφαση για την ανέγερση μνημείου στον Ναπολέων Ζέρβα, που κατά τους ιδίους ευθύνεται για την σφαγή του πληθυσμού τους.
Χαρακτήρισε τον συνοριακό σταθμό του Μαυρομάτι ως σημείου όπου συγκρούονται δυο! μεγάλοι πολιτισμοί, ο Ελληνικός με τον Ιλλυρο-Πελασγικό;!
«Αλλά αυτή η πύλη ενός Ευρωπαϊκού κράτους - είπε - δεν μπορεί να γίνει το τελευταίο "Τοίχος του Βερολίνου" των Βαλκανίων». Ενώ χαρακτήρισε τα Ελληνικά σύνορα τα πιο θωρακισμένα της Ευρώπης - προσθέτοντας πως - «Είναι θωρακισμένα για τους γονείς μας, που δεν τους επιτρέπεται να δουν τα σπίτια τους.»
Αναφορά έκανε και στην απαγόρευση της "ομάδας των δημοσιογράφων" του έτερου βουλευτή Dashamir Tahiri, να εισέλθει στην Ελλάδα. «Σε κανέναν Έλληνα δημοσιογράφο ή βουλευτή δεν έχει απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα μας»
«Ήρθε η ώρα- είπε -να λυθεί το "Τσάμικο Ζήτημα". Όπως είχε πει 20 χρόνια πριν, ο Ορθόδοξος - Τσάμης Παπούλιας, σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας:
- Τώρα είναι ακόμη ανοιχτές οι πληγές αυτού του θέματος. Ίσως 20 χρόνια μετά όταν θα έχουν επουλωθεί να το συζητήσουμε με ηρεμία αυτό το θέμα (το Τσάμικο)!!!» Σχετική ανάρτηση ΕΔΩ!
«Σήμερα - είπε ο Idrizi - πέρασαν τα 20 χρόνια και η λύση πρέπει να έρθει

Ενώ κλείνοντας έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά λέγοντας πως: «Η μάχη μας δεν είναι περιουσιακή, μιας και είμαστε πρόθυμοι να επαναγοράσουμε την περιουσία μας (στην Ήπειρο), έτσι ώστε να βοηθήσουμε! και τους γείτονές μας από την οικονομική τους καταστροφή»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου