Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Κι όμως... η προσωρινή στάση πληρωμών συντάξεων άρχισε στις ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

της Ρούλας Κοτσέτα
Για πρώτη φορά οι Αμερικανοί συνταξιούχοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με  στάση πληρωμών.
Αν και η κυβέρνηση των ΗΠΑ, είχε διαβεβαιώσει πως δεν πρόκειται πλέον να συμβεί κάτι τέτοιο, από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, Αμερικανοί  από την πολιτεία του Μίσιγκαν του Ντιτρόιτ, αποκάλυψαν στο Newscode.gr πως αυτό τον μήνα δεν έγινε κανονικά η καταβολή της σύνταξής τους.



Ανάμεσά τους,  η 86χρονη Ερνέσα Πήτερσον, εργαζόμενη για 40 χρόνια σε βιομηχανία κουμπιών στο Ντιτρόιτ, είπε στο Newscode.gr πως για πρώτη φορά δεν έλαβε την σύνταξή της και δεν ειδοποιήθηκε από κάποια αρμόδια υπηρεσία γι αυτό.
Οπως ανέφερε στο "n" η τράπεζα την καθησύχασε πως πρόκειται για μια απλή, πρωτοφανή για την Αμερική βέβαια, καθυστέρηση.
Η κα Πήτερσον, που είναι χήρα, εξέφρασε την αγωνία της για το μέλλον της οικονομίας στην πατρίδα της.
Ανησυχία, όμως υπάρχει και για τους Ομογενείς με Αμερικάνικη υπηκοότητα, που έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα που εκείνοι με την σειρά τους, αναφέρουν πως δεν πήραν τις συντάξεις τους, χωρίς μάλιστα να έχουν καμμία σχετική ενημέρωση επί του θέματος.
Συγκεκριμένα, η κ. Σοφία Κόνερ χήρα συνταξιούχου Αμερικανού στρατιωτικού, εκδήλωσε την ίδια ανησυχία, καθώς ακόμα δεν έχει λάβει τη σύνταξη που δικαιούται από τον σύζυγό της, ενώ είναι πλέον σίγουρη πως όταν την εισπράξει θα είναι  μειωμένη, λόγω των περικοπών που έγιναν και στους στρατιωτικούς στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.
Ας ελπίζουμε πως πρόκειται για μια απλή, πρωτοφανή καθυστέρηση και πως δεν θα επιβεβαιωθούν οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις αναλυτών, που ενισχύονται πλέον κι από την πρόσφατη υποβάθμιση των ΗΠΑ από την S&P.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου