Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Ευθεία απειλή Νταβούτογλου προς Κύπρο

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=16883

Απειλητικός για άλλη μια φορά, ήταν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο ζήτημα της Κύπρου. Φαντάζει αστείο το γεγονός ότι ενώ ο προϊστάμενός του, ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, δεν αναγνωρίζει την Κύπρο, ο ίδιος την απείλησε, κατανοώντας ότι προφανώς δε μπορεί να αγνοήσει την ύπαρξη ενός διεθνούς αναγνωρισμένου κράτους. Το δεύτερο γελοίο των δηλώσεών του είναι ότι ξεχνάει την υποδοχή που επιφύλαξαν στον Τ. Ερντογάν οι Τουρκοκύπριοι.



Απεύθυνε, λοιπόν «προειδοποίηση» ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου προς την Κυπριακή Δημοκρατία, ότι σε περίπτωση που προχωρήσει στις έρευνες για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου «στη Μεσόγειο», όπως είπε, ξεχνώντας να αναφέρει ότι οι έρευνες θα γίνουν εντός της κυπριακής ΑΟΖ. «Θα απαντήσουμε με την απαιτούμενη αντίδραση σε κάθε βήμα που θα κάνουν», δήλωσε.
Σύμφωνα με την τουρκική «λογική» η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει το δικαίωμα προχωρήσει στην έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων εντός της ΑΟΖ της, αν δεν επιλυθεί το Κυπριακό και σχηματιστεί «αντιπροσωπευτική» κυβέρνηση στο νησί. «Η τουρκική στάση είναι σαφής και καθαρή», κατέληξε, κατηγορώντας παράλληλα την κυπριακή κυβέρνηση ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο!
Έχουν ενδιαφέρον αυτές οι δηλώσεις, ειδικά για όσους ξεχνούν ότι η Τουρκία παραμένει αυτό που είναι, παρά τις δήθεν διαθέσεις φιλίας. Το επιθετικό μήνυμα της τουρκικής κυβέρνησης, κατά της εθνικής ακεραιότητας ενός ανεξάρτητου κράτους, διεθνώς αναγνωρισμένου και μέλους του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ας αποτελεί σημείο αναφοράς για τις κυπριακές και ελλαδικές πολιτικές ηγεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου