Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Γιαιτί κινδυνεύει η επόμενη δόση του δανείου

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=26735&categories_id=69
Ο συναγερμός που έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στις Βρυξέλλες μετά τις επιθέσεις των κερδοσκόπων...  
Γιαιτί κινδυνεύει η επόμενη δόση του δανείου
στα χρηματιστήρια κα ο προβληματισμός για την επόμενη μέρα για το ευρώ βάζουν σε περιπέτειες και την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου. Χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίες συμμετέχουν στα πακέτα βοήθειας προς την Ελλάδα, βρίσκονται ήδη σε δεινή θέση λόγω της κρίσης χρέους που έχει ξεσπάσει.
Από τη στιγμή που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα στο εσωτερικό τους (ο Ισπανός προωθυπουργός έχει προκηρύξει πρόωρε εκλογές), κυβερνητικές πηγές θεωρούν ιδιαίτερα κρίσιμο για το μέλλον της ευρωπαϊκής βοήθειεας προς την Ελλάδα το αμέσως προσεχές διάστημα.
Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν από τις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση της ύφεσης, πιθανότατα θα βάλει σε νέες περιπέτειες και την ελληνική οικονομία, καθώς όλο το πρόγραμμα σταθερότητας είναι βασισμένο στα πακέτα βοήθειας προς την Ελλάδα. Πιθανή μείωση του ποσού που θα έπρεπε να εκταμιεύσει η Ελλάδα, ή ακόμη και μετάθεση εκταμίσευσης, βγάζει αυτόματα εκτός στόχου και τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Ωε εκ τούτου, τα επόμενα 24ωρα είναι ιδαίτερα κρίσιμα όχι μόνο για το μέλλον της Ευρωζώνης, αλλά σε συνάρτηση με το πως θα κινηθούν τη Δευτέρα τα χρηματιστήρια, μπορεί να τινάξει στον αέρα και τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου