Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Βαχαμπιστές Μουσουλμάνοι: Aνησυχία στο Μαυροβούνιο

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/blog-post_6458.html#more


Αύγουστος 6, 2011.

Στην πόλη Πλάβ αυξάνονται οι ανησυχίες για την εξάπλωση των οπαδών της αίρεσης των Βαχαμπιστών Μουσουλμάνων και η ανησυχία αυτή έχει ενεργοποιήσει τα θεσμικά όργανα του Μαυροβουνίου.


Οι Αλβανοί κάτοικοι της περιοχής αυτής έχουν εκφράσει ανησυχίες για την συνεχιζόμενη δραστηριοποίηση των ατόμων αυτών  τα οποία έχουν ανοίξει το δικό τους κέντρο και διεξάγουν μυστικές συναντήσεις.

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Μαυροβουνίου έχει ενεργοποίηση τους λεγόμενους «κατασκόπους» οι οποίοι έχουν εντεταλμένη αποστολή την παρακολούθηση της κατάστασης. Σύμφωνα με τις εκθέσεις τους που βρήκαν το φως της δημοσιότητας αναφέρεται ότι οι ομάδες αυτές  λειτουργούν καλά και είναι συνδεδεμένες με δίκτυα Βαχαμπιστών της Σερβίας, της Βοσνίας, της  FYROM, το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία.

Η χρηματοδότησή τους γίνεται μέσω μιας φιλο-μουσουλμανικής οργάνωσης της Σαουδικής Αραβίας.

Ο αμερικανός πρέσβης στην Ποντγκόριτσα, Ρόντερικ Μουρ, το 2008 ενημερώθηκε από σήμα της CIA για την ύπαρξη των ομάδων αυτών αλλά η κυβέρνησης του Μαυροβουνίου δεν είχε δώσει το ανάλογο ενδιαφέρον στο ζήτημα αυτό.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες ξένων μυστικών υπηρεσιών, τα άτομα αυτά στη διάρκεια των συναντήσεών τους συζητούν για το ριζοσπαστισμό ‘Ουχάμπι’ το οποίο έχει αντι-ευρωπαϊκό προσανατολισμό και περιέχει μουσουλμανικές ιδέες ακραίου ριζοσπαστισμού, οι οποίες μπορούν να συγκριθούν  με εκείνες της Αλ Κάιντα.

Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου αποφάσισε να αναλάβει δράση κατά των ριζοσπαστικών ομάδων Ουαχάμπι.
--
Πηγή: Ina online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου