Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Goldman Sachs: Τώρα υπάρχει 1/3 πιθανότητα για διπλή ύφεση στις ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/


Μετά τηXRIMANEWS.GRν υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από την S&P έρχεται αυτή των προοπτικών ανάπτυξης της οικονομίας της από την Goldman Sachs, η οποία μάλιστα τώρα βλέπει πιθανότητα της τάξης του 33% η χώρα να περάσει σε νέα ύφεση εντός των επόμενων 6-9 μηνών.
Σύμφωνα με την Goldman, η ανάπτυξη θα κυμανθεί στο 2% μέχρι το 2012 με τους ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης να μειώνονται στο 1,7% στο 2011. Η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί στο 9¼% μέχρι το τέλος του 2012 και αυτό είναι το καλό σενάριο. Σύμφωνα με το πιο απαισιόδοξο, η αμερικανική οικονομία αντιμετωπίζει ρίσκο επιδείνωσης και θα μπορούσε να κυλήσει σε νέα ύφεση μέσα στο διάστημα των επόμενων 6-9 μηνών.
Στο απαισιόδοξο σενάριο η κλιμάκωση της ευρωπαϊκής κρίσης και η αποτυχία των Ευρωπαίων ηγετών να αντιδράσουν αποτελεσματικά σε αυτήν, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της ρευστότητας στο σύστημα και επιδείνωση της διεθνούς οικονομίας. 


Επίσης, αν οι περικοπές φόρων δεν επεκταθούν και στο 2012 στις ΗΠΑ, τότε τα δημοσιονομικά μέτρα θα έχουν μεγαλύτερη επιρροή στην αμερικανική οικονομία στο πρώτο εξάμηνο του 2012 και τέλος, η Goldman βλέπει τον κίνδυνο η ανεργία να συνεχίσει να αυξάνεται ή να επιμένει στα τρέχοντα υψηλά επίπεδα τιμών.
Σε μία θετική νότα, το αισιόδοξο σενάριο της Goldman και στο οποίο εξακολουθεί να δείνει τις περισσότερες πιθανότητες η Ευρώπη δε θα περάσει σε νέα ύφεση ενώ την ύφεση θα αποφύγουν τελικά και οι ΗΠΑ.
XrimaNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου