Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Κύπρος:Πονοκεφαλιάζει η περίπτωση τραβεστί...Ψάχνουν λύσεις στις φυλακές!!!

Του Μιχάλη Χατζηβασίλη
Από το philenews

Λευκωσία: Επίτροπος Διοίκησης και Φυλακές πονοκεφαλιάζουν για το πού θα τοποθετηθεί διεμφυλικό άτομο (τραβεστί) το οποίο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταδικαστεί σε φυλάκιση από το Δικαστήριο. Για το θέμα έσπευσε χθες η Επίτροπος Διοίκησης Ελίζα Σαββίδου μαζί με ανώτερο λειτουργό του γραφείου της στις Κεντρικές Φυλακές και είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή διευθυντή Γιώργο Τρυφωνίδη.


Στις φυλακές δεν υπάρχουν ειδικοί χώροι κράτησης για αυτά τα άτομα, ενώ ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από οργανισμούς του εξωτερικού που παρακολουθούν το θέμα λόγω της ιδιάζουσας περίπτωσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», διάφορα πρόσωπα που εκπροσωπούν οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επισκέφθηκαν το συγκεκριμένο άτομο στα κρατητήρια Ορόκλινης όπου βρίσκεται προφυλακιστέος, για να διαπιστώσουν τις συνθήκες κράτησής του.

Η Κύπρος είχε βρεθεί στο εδώλιο διαφόρων οργανώσεων αλλά και οργανισμών της ΕΕ, λόγω των συνθηκών κράτησης άλλου προσώπου στα κρατητήρια Λακατάμιας, πριν ενάμισι χρόνο. Επειδή το άτομο αυτό εκρατείτο με άντρες κατάδικους, θεωρήθηκε ότι παραβιάζονταν τα ανθρώπινα δικαιώματά του με αποτέλεσμα η χώρα μας να υποστεί κατσάδα. Για την περίπτωση εκείνη είχε ετοιμάσει έκθεση η Επίτροπος Διοίκησης με συστάσεις προς την Αστυνομία. Συνεπεία της έκθεσης αυτής, ο Αρχηγός Αστυνομίας εξέδωσε εγκύκλιο με οδηγίες προς τους αστυνομικούς για τον τρόπο χειρισμού των τραβεστί.

Όπως δήλωσε στον «Φ» η Επίτροπος Διοίκησης Ελίζα Σαββίδου, πρόσφατα εκδόθηκε απόφαση από Βρετανικά Δικαστήρια για παρόμοιο θέμα γι' αυτό και οι Αρχές εδώ θα πρέπει να ενεργήσουν ώστε στην περίπτωση που θα επιβληθεί ποινή φυλάκισης στο πρόσωπο αυτό, να τοποθετηθεί σε χώρο που να μην παραβιάζονται τα δικαιώματά του. Ήδη ο διευθυντής των φυλακών μελετά λύσεις, ωστόσο δεν μπορεί να κρατηθεί ούτε στη γυναικεία πτέρυγα, αλλά ούτε και με άλλους κατάδικους χωρίς συνεχή επιτήρηση.

Χθες δικαστήριο στη Λάρνακα αναμενόταν να επιβάλει ποινή στο πρόσωπο αυτό που κατηγορείται για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, ωστόσο ανέβαλε την απόφαση για τις 26 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου