Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Το Χρηματιστήριο "πληρώνει" το κόστος των πολιτικών χειρισμών

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Υπό την ομηρεία των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων συνεχίζει να κινείται την Παρασκευή το Χρηματιστήριο της Αθήνας. Πλέον η ανησυχία της αγοράς εστιάζει στην αποδυναμωμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία με την οποία θα πρέπει να πορευτεί στο εξής η κυβέρνηση, επιχειρώντας να υλοποιήσει δραστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Με δεδομένο ότι οι αγορές αξιολογούν και ερμηνεύουν με τον δικό τους «ψυχρό» τρόπο τις πολιτικές εξελίξεις, αποτελεί μάλλον ασφαλή διαπίστωση ότι όποιο κλίμα εμπιστοσύνης είχε οικοδομηθεί τους προηγούμενους μήνες, πλέον αποτελεί παρελθόν.


Έτσι, αν και η πρόωρη προσφυγή σε κάλπες προς το παρόν αποφεύχθηκε, το Χ.Α. θα «στοιχειώνεται» στο εξής από φόβους για το ποια μπορεί να είναι η επόμενη αφορμή ενδοκυβερνητικών τριγμών και ποια θα είναι η κατάληξή της.

Με αυτό το κλίμα στο εσωτερικό και με τις δεδομένες συνθήκες που διαμορφώνονται στο εξωτερικό, τόσο στο πολιτικό πεδίο όσο και στο πεδίο των αγορών, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. υποχωρεί εκ νέου την Παρασκευή, κινούμενος κοντά στις 850 μονάδες.

Μεταξύ των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης, θετικό πρόσημο διατηρεί μόνο ο τίτλος της Eurobank Properties με κέρδη 0,45% στα 6,70 ευρώ.

Στον αντίποδα βρίσκεται η ΕΤΕ με απώλειες 8,45% τα 3,36 ευρώ, οι ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Jumbo και Ελλάκτωρ ακολουθούν με απώλειες άνω του 6%,  ενώ σε απώλειες άνω του 4% υποχρεώνονται οι ΟΠΑΠ, Intralot, Τρ. Πειραιώς, ΜΕΤΚΑ και ΕΧΑΕ.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 3,91% στις 849,47 μονάδες, με όγκο 24,6 εκατ. τεμαχίων και τζίρο που μέχρι στιγμής διαμορφώνεται σε 40,6 εκατ. ευρώ. νωρίτερα ο ΓΔ υποχωρούσε έως 3,96% στις 848,98 μονάδες.

Στο σύνολο του ταμπλό 79 μετοχές κινούνται πτωτικά, 28 ενισχύονται και 22 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

 
GD 847.710-4.11%
ΟΓΚΟΣ: € 33,166,103.198



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου