Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για την προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ

Αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για την προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ, επί της κοινής υπουργικής Απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται η απόφαση του τμήματος αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που θα κρίνει την «τύχη» της αίτησης της ΠΡΟΣΠΕΡΤ, με την οποία ζητάει να ανασταλεί η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Σίμου Κεδίκογλου που καταργεί την ΕΡΤ Α.Ε. Η διάσκεψη του τμήματος αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, ξεκίνησε με καθυστέρηση, κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να αποφανθεί για την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, με την οποία ζητήθηκε να ανασταλεί η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα, και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, Σ. Κεδίκογλου, για την κατάργηση της ΕΡΤ ΑΕ.Στο πρώτο στάδιο της διάσκεψης παρευρίσκονταν εκτός από τους δικαστές, οι νομικοί εκπρόσωποι του υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον πρωιθυπουργό, όπως και οι δικηγόροι της ΠΟΣΠΕΡΤ και ο πρόεδρός τους, Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

Οι δικηγόροι της Ομοσπονδίας, εξάλλου, μεταξύ άλλων, προσκόμισαν στο δικαστήριο και επιστολή του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, με την οποία εκφράζει τη θλίψη του για τα τεκταινόμενα στην ΕΡΤ, καθώς ο ίδιος έχει διατελέσει διευθυντής μουσικών συνόλων.

Στην επιστολή του ο κ. Θεοδωράκης σημειώνει ότι ο ρόλος της τέχνης είναι σημαντικός για την ύπαρξη ενός έθνους.

ΠΗΓΗ news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου