Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Τσάμηδες απόγονοι φονιάδων εγκαινίασαν «μαυσωλείο» στα ελληνοαλβανικά σύνορα - Το αποκαλούν «η Μέκκα της Αλβανίας»(Βίντεο)


Από το aftonomi.gr 
- Ζέρβα σήκω απ' τον τάφο δες - Θα ζωντανέψουμε τον ΕΔΕΣ!
- Idrizi: "Εμείς την θέλουμε την Αλβανία Ενωμένη, θα κάνουμε πραγματικότητα την επιθυμία των προγόνων μας και όλων των Αλβανών από την Πρέβεζα μέχρι τον Κόκκινο Μήλο"!
Με προκλητικό τρόπο έκλεισε χθες την προεκλογική του εκστρατεία το τσάμικο κόμμα PDIU που έχει ενταχθεί στην συμμαχία του Μπερίσα.
Σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα 35 λεωφορεία με περίπου 3000 αλβανοτσάμηδες εθνικιστές απόγονους εγκληματιών πολέμου συγκεντρώθηκαν χθες στα ελληνοαλβανικά σύνορα προβάλλοντας με φραστικές προκλήσεις διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας!

Αφού έκαναν τα εγκαίνια του παράνομου «Μαυσωλείου» των Τσάμηδων, το οποίο χρηματοδότησε η κυβέρνηση Μπερίσα, ακολούθησε μουσουλμανική θρησκευτική τελετή στο χώρο όπου, όπως ισχυρίζονται, υπάρχουν οι τάφοι των «δολοφονημένων Τσάμηδων» (σ.σ. συνεργατών των Γερμανών κατακτητών που υπό την προστασία των ναζί έκαψαν και λεηλάτησαν ελληνικά χωριά, σκότωσαν Έλληνες πολίτες και βίασαν γυναικόπαιδα στην περιοχή της Θεσπρωτίας).
Κεντρικός ομιλητής της «εκδήλωσης» ήταν ο πρόεδρος του Τσάμικου κόμματος PDIU Shpetim Idrizi, ο οποίος ξιφούλκησε κατά της Ελλάδας, αλλά και των αλβανικών κομμάτων, που δεν διεκδικούν, όπως είπε, τα τσάμικα δικαιώματα, απαιτώντας μεταξύ άλλων να αναγνωρίσουμε αλβανική μειονότητα, να αλλάξουμε τα σχολικά βιβλία, να τους χτίσουμε μνημεία και άλλα πολλά! Με την ίδια συνθηματολογία μίλησαν και διάφοροι πολιτευτές του κόμματος. Ο Idrizi κάλεσε τους αλβανούς να ψηφίσουν το PDIU για να γίνει πράξη το προεκλογικό τους σλόγκαν "Εμείς την θέλουμε την Αλβανία Ενωμένη". "Ψηφίστε το κόμμα που θα κάνει πραγματικότητα την επιθυμία των προγόνων μας και όλων των Αλβανών από την Πρέβεζα μέχρι τοn Κόκκινο Μήλο" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Idrizi. 
Καθ’ όλη την διάρκεια της προκλητικής εκδήλωσης ντοπαρισμένοι εθνικιστικά οπαδοί του PDIU, στην πλειοψηφία τους ακραίοι Αλβανοί εθνικιστές και όχι Τσάμηδες, φώναζαν ζήτω «η Τσαμουριά».
Ωστόσο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός της παρουσίας Ελλήνων δημοσιογράφων στην εμετική εκδήλωση οι οποίοι στην προσπάθειά τους να καλύψουν ρεπορταζιακά το γεγονός για λογαριασμό Ελληνικών και Διεθνών ΜΜΕ δέχτηκαν επίθεση από «θερμόαιμους» Αλβανούς.


1 σχόλιο: