Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

«Δεν υπήρξε συμφωνία» - Σκέψεις να αποσύρει τους υπουργούς του(Βίντεο)

«Στην σύσκεψη δεν προεκυψε κοινός τόπος για την ΕΡΤ. Ζήτησα αναδιοργάνωση με την ΕΡΤ σε λειτουργία και με όλους τους εργαζομένους.

Το μαύρο ήταν συγκεκριμένη πρακτική. Είναι ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας. Παρά την απόφαση του ΣτΕ δεν ενεργοποιήθηκαν οι δημόσιες συχνότητες.

Δεν επήλθε συμφωνία» είπε ο Φώτης Κουβέλης. «Επανέφερα την πρόταση ότι η αναδιοργάνωση, η δημιουργία του νέου φορέα πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ σε κίνηση», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Τόνισε ότι η απόφαση για τη «βίαια» διακοπή του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα είναι «συγκεκριμένη επιλογή». «Για μας είναι ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας», συμπληρώνοντας ότι είναι απαράδεκτό ότι η απόφαση του ΣΤΕ δεν έτυχε εφαρμογής όπως όφειλε να πράξει η κυβέρνηση. «Πρόκειται για ζήτημα δημοκρατικής ουσίας. Επέμεινα και ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να προσέλθει στη λύση την οποία προτείναμε. Η πρότασή μας δεν θα έβλαπτε την ουσία, να εξορθολογιστεί η λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα», είπε.

Ωστόσο, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι «δεν απομακρυνόμαστε από την πολιτική αναζήτησης των λύσεων μέσα από την διεθνή πραγματικότητα. Όχι σε πράξεις που προσβάλλουν τη νομιμότητα». «Η κυβέρνηση προχώρησε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παρά την αντίθεση της ΔΗΜΑΡ που τη γνώριζε, Επιμένουμε σε αυτήν τη θέση, δεν είναι δική μας ευθύνη ότι δεν βρέθηκε κοινός τόπος», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, στην απογευματινή σύσκεψη στην Αγίου Κωνσταντίνου ζήτησε δημόσια ραδιοτηλεόραση με επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων της ΕΡΤ, μέχρις ότου διαμορφωθεί ο νέος φορέας που θα προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο και αυτή ήταν η κατεύθυνση με την οποία προσήλθε ο στη νέα συνάντηση των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μάξιμου.

Αυτό προέκυψε από τη δίωρη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ στα γραφεία του κόμματος στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε συζήτηση για όλα τα θέματα που έχουν τεθεί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης των τριών αρχηγών.


Το χρονικό της συνεδρίασης:

20:01
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση.

20:00 Η πλειοψηφία των μελών της ΔΗΜΑΡ τάχθηκε υπέρ της επίτευξης συμφωνίας του Φ. Κουβέλη με τον πρωθυπουργό.

19:55 Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, ζήτησε την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση.

19:48 Την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων της ΕΡΤ ζητά η πλειοψηφία της ΔΗΜΑΡ.

19:15 Βαρύ το κλίμα στην συνεδρίαση. Χωρισμένα σε δύο στρατόπεδα τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ. Σε δύσκολη θέση ο Κουβέλης.





18:16 Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας διεξάγεται η συνεδρίαση της ΔΗΜΑΡ. Δεν επιτρέπεται η παρουσία δημοσιογράφων. Ο Φ. Κουβέλης θα πάρει τον λόγο εφόσον τοποθετηθούν τα μέλη του κόμματος.

18:05 Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στην ομιλία του θα αναφερθεί στις μέχρι τώρα συζητήσεις που έγιναν με τους κυβερνητικούς εταίρους. Τη σθεναρή στάση που κράτησε η ΔΗΜΑΡ στο θέμα της ΕΡΤ και θα σημειώσει ότι το κόμμα του δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές.



17:38 Άπαντες παρόντες στη συνεδρίαση της ΔΗΜΑΡ. Εκτός από τους βουλευτές μετέχουν τα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας αλλά και οι υπουργοί που μετέχουν στην κυβέρνηση, Αντ.Μανιτάκης, Αντ. Ρουπακιώτης, Θ.Παπαθεοδώρου και Φ.Σκοπούλη.

17:28 Ο κ. Ματσαγγάνης καταλογίζει στη ΔΗΜΑΡ πως δεν κατάφερε να αποτρέψει την άλωση της ΕΡΤ και αφήνει να εννοηθεί ότι ο ίδιος εφεξής διαχωρίζει τη θέση του από την Αγίου Κωνσταντίνου.



17:23 Επιστολή Μ. Ματσαγγάνη – Καθηγητής υποψήφιος βουλευτής ΔΗΜΑΡ -  που διαχωρίζει τη θέση του από την επίσημη γραμμή του κόμματος. Είχε προηγηθεί η αποχώρηση του Χ. Χωμενίδη από μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ.

17:20 Προηγήθηκε σύσκεψη του Φ. Κουβέλη με τους στενούς συνεργάτες του για τα όσα θα πει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατά την ομιλία του στην Κ.Ο.

17:15 Τεταμένο είναι το κλίμα μεταξύ των μελών της ΔΗΜΑΡ. Ορισμένα στελέχη απειλούν ακόμη και με αποχώρηση.

17:10 Ξεκίνησε η συνεδρίαση.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου