Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Το ΣτΕ επιμένει: Η ΕΡΤ έκλεισε, οι υπάλληλοι είναι απολυμένοι, να υπάρξει πρόγραμμα το συντομότερο δυνατό

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο η απόφαση του τμήματος αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία κινείται το ίδιο πλαίσιο με την πρώτη απόφαση της προσωρινής διαταγής του προέδρου του ΣτΕ του Κωνσταντίνου Μενουδάκου. Δηλαδή, πως η ΕΡΤ ως νομικό πρόσωπο δεν υφίσταται πλέον, αλλά το πρέπει το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν.
Το ΣτΕ ζητεί να ληφθούν τα μέτρα από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Σίμο Κεδίκογλου προκειμένου να επανέλθει άμεσα το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, να φύγει δηλαδή το μαύρο, ενώ τους καλεί να αποφασίσουν για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τα πέντε μέλη της επιτροπής μόνο το ένα έκρινε πως έπρεπε πρώτα να δημιουργηθεί ο νέος φορέας και μετά να κλείσει η ΕΡΤ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το τμήμα αναστολών αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να επανέλθει σε περίπτωση που διαπιστώσει πως η απόφασή του δεν εκτελείται από την κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου