Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Εμπλοκή

Εμπλοκή
Το κλίμα παραμένει εκρηκτικό και διατυπώνονται ξανά αμφιβολίες για το αν θα υπάρξει τελικώς συμφωνία.
Θρίλερ στο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε εμπλοκή μεταξύ του πρωθυπουργού και του Φ. Κουβέλη αναφορικά με την επόμενη μέρα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Αυτή την ώρα συγκαλούνται οι Κοινοβουλευτικές ομάδες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου μεταβαίνουν οι υπουργοί της ΝΔ. 
Γρίφος η στάση του Φ. Κουβέλη
Σύμφωνα με δηλώσεις του Φ. Κουβέλη, δεν βρέθηκε κονός τόπος για το θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. 

Όπως είπε, επανέφερε την πρόταση της ΔΗΜΑΡ ότι η αναδιοργάνωση, η δημιουργία του νέου φορέα πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ σε κίνηση και με παρόντες όλους τους εργαζομένους, να γίνει η μεταρρύθμιση σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
«Το μαύρο στην ΕΡΤ ήταν συγκεκριμένη επιλογή, όπως και η διακοπή των συχνοτήτων», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι επέμεινε κατά τη σύσκεψη, τονίζοντας πως η πρότασης της ΔΗΜΑΡ «δεν θα έβλαπτε την ουσία των πραγμάτων».
Βενιζέλος: Η κατάσταση για τη χώρα είναι κρίσιμη
Επίθεση στη ΝΔ για την απόφασή της να διακόψει τη λειτουργία της ΕΡΤ εξαπέλυσε ο Ευ. Βενιζέλος τονίζοντας πως οι στιγμές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τη χώρα.
Θέλουμε η κυβέρνηση να συνεχίσει ως τρικομματική και η ΔΗΜΑΡ να μετάσχει στην επαναθεμελίωση κυβερνητικής συνεργασίας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ θέλει η κυβέρνηση να συνεχίσει ως τριτοκομματική, μια κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, χωρίς εκπλήξεις μεταξύ των εταίρων. «Μετέχουμε όλοι σε μια ευθύνη δεν ανεχόμαστε το "μέσα έξω" η δική μας συμπεριφορά συνεπής σταθερή καθαρή», πρόσθεσε.
Παράλληλα ανέφερε πως έχουν γίνει βήματα προσέγγισης και κινήσεις επανόρθωσης «αν και δεν είναι το 100% αυτών που ζητάμε».
Πάντως, ανακοίνωσε ότι ο Πρωθυπουργός και η ΝΔ αποδέχονται την άμεση επαναλειτουργία των εκπομπών δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και την άμεση επαναπρόσληψη περίπου δύο χιλιάδων εργαζομένων.
Το "ναυάγιο"
Αν και νωρίτερα διαφαίνονταν ότι οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία που θα αποτρέψει το πολιτικό αδιέξοδο και την άτακτη προσφυγή στις κάλπες, οι τελευταίες εξελίξεις φανερώνουν νέα εμπλοκή.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ πιέζουν για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και εξασφάλιση του προσωπικού, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και στις συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει να κρατήσουν μία κοινή στάση. Ενδεικτικό είναι ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των κοινοβουλευτικών τους ομάδων ήταν σε ανοιχτή γραμμή. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης συνομίλησαν τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, ώστε να κρατήσουν μία ενιαία στάση και να ενημερώσουν τους βουλευτές τους.
Στη ΔΗΜΑΡ, η πλειοψηφία των μελών του κόμματος τάχθηκε υπέρ της επίτευξης συμφωνίας του Φ. Κουβέλη με τον πρωθυπουργό, προτείνοντας ωστόσο επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με όλο της το προσωπικό και μάλιστα με εξάμηνη παράταση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων, ώστε να μπορέσει να αξιολογηθεί σωστά όλο το προσωπικό. Αυτό σημαίνει πως «καθολικός διάδοχος» της ΕΡΤ θα είναι ο μεταβατικός φορέας. 

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου