Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Η αποστολή ΜΑΤ στα κατεχόμενα και το σχέδιο της προσάρτησης: Δεν μπλοφάρει ο Ερντογάν

Με αεροπορικές επιδείξεις και παρελάσεις γιόρτασαν την επέτειο της εισβολής στα κατεχόμενα Φωτ.: Facebook / Türk Yıldızları

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η πληροφορία, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας στην κατεχόμενη Κύπρο αναφέρει πως το καθεστώς Ερντογάν στέλνει 200 εκπαιδευμένους άμεσης δράσης. Δηλαδή, 200 ΜΑΤ, για να αντιμετωπίζουν κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις. Πρόκειται για μια ακόμη κίνηση ελέγχου των κατεχομένων, που ούτως ή άλλως υπάρχει και είναι ασφυκτικός, πρωτίστως, όμως, φαίνεται να  στοχεύει  στην αποτροπή αντιδράσεων ενάντια στο κατοχικό καθεστώς και την Τουρκία. Η ομάδα των 200 θα εγκατασταθεί στην κατεχόμενη Λευκωσία στο «Χώρο των Πεσόντων», στον οποίο εδρεύει τμήμα του τουρκικού κατοχικού στρατού, που θα μετακινηθεί.

Ο αρθρογράφος Σερχάτ Ιντζιρλί στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα Yeni Düzen γράφει ότι «αυτή η μονάδα άμεσης δράσης των 200 ατόμων θα φοράει στολές που ανήκουν στην γενική αστυνομική διεύθυνση της ΄΄ΤΔΒΚ΄΄ και θα χρησιμοποιηθεί εναντίον της κοινότητας σε κάποιες πιθανές κινητοποιήσεις στους δρόμους»,. Το κείμενο δημοσιεύθηκε κάτω από τον τίτλο «Δεν πρέπει να επιτραπεί ένταση Κυπρίων-Τούρκων»( μετάφραση Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών).

Αυτή η κίνηση δεν είναι άσχετη με την εφαρμογή του Πρωτόκολλου 2022, που υπέγραψαν Τουρκία και ψευδοκράτος και έχει χαρακτηριστεί ως εργαλείο για την εξολόθρευση των Τουρκοκυπρίων. Πρόκειται για ένα εργαλείο, που βαθμηδόν θα οδηγήσει στην προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία. Πρόκειται για μια ακόμη κίνηση, για τη δημιουργία ακόμη πιο ασφυκτικού κλοιού ελέγχου των κατεχομένων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο  γενικός διευθυντής της αστυνομίας, Αχμέτ Σογιαλάν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, συμφώνησε με τον Ερσίν Τατάρ ότι ‘υπάρχει έλλειψη αστυνομικών, πρέπει να ξεπεραστεί’. Εκείνη η έλλειψη θα καλυφθεί τώρα με την συμβολή της μητέρας πατρίδας μας, πρώτα ο Θεός! […]».

Είναι σαφές πως: Πρώτα ο στρατός κατοχής, τώρα και τμήματα της Αστυνομίας για την εποπτεία των κατεχομένων. Την ίδια ώρα κατά την οποία  κυβερνήτης, διοικητής είναι ο εκάστοτε «πρέσβης» της Τουρκίας, ο οποίος καθορίζει το πλαίσιο της πολιτικής, που πρέπει να εφαρμόζει ο κατοχικός ηγέτης, ο εγκάθετος της Άγκυρας.

Είναι ξεκάθαρο πως όσοι θεωρούν πως ο Ερντογάν μπλοφάρει είτε στο Αιγαίο είτε στην Κύπρο, μάλλον δεν γνωρίζουν την τουρκική πολιτική.   Διαχρονικά πώς λειτουργούν και προωθούν τους σχεδιασμούς τους. Το σενάριο της προσάρτησης είναι πλέον ορατό. Και για να γίνει τούτο εφικτό προφανώς και θα χρειαστούν δυνάμεις καταστολής. Πρώτα διά των ειδικών ομάδων της Αστυνομίας, που θα σταλούν από την Τουρκία κι εάν χρειαστεί και ο στρατός κατοχής.

ΠΗΓΗ apopseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου