Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Νέα εμπρηστική δήλωση Ερντογάν: «Θα ξαναμιλήσω με την Ελλάδα, όταν βρεθεί μπροστά μου ένας έντιμος πολιτικός»

Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Αμετακίνητος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη στάση που κρατά απέναντι στην Ελλάδα. Σε δηλώσεις του μετά την προσευχή της Παρασκευής, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ξανασυναντηθεί με κανέναν Έλληνα, εκτός αν βρεθεί μπροστά του ένας έντιμος πολιτικός, προσθέτοντας δηκτικά «η Ελλάδα ας δει από εδώ και πέρα πώς θα τα βγάλει πέρα μόνη της».

«Όσον αφορά την Ελλάδα, έχω εκφράσει τις αντιρρήσεις μου, ειδικά ως προς τη διαδικασία. Είπαμε ότι δεν θα ξανασυναντηθούμε μαζί τους, ειδικά αν δεν βρεθεί μπροστά μου ένας έντιμος πολιτικός και ότι έχουμε τελειώσει με τις συνεδριάσεις του Ανώτατου Στρατηγικού Συμβουλίου και ότι δεν θα πραγματοποιήσουμε τη σύνοδο του Ανώτατου Στρατηγικού Συμβουλίου με την Ελλάδα. Δεν θα κάνουμε τη συνάντηση φέτος. Δεν μπορεί να υπάρξει πιο ξεκάθαρη, πιο ανοιχτή απάντηση από αυτό. Η Ελλάδα ας δει πώς θα τα βγάλει πέρα μόνη της», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσκεψη Σαουδάραβα πρίγκηπα Σαλμάν στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε επίσης την επίσκεψη του Σαουδάραβα πρίγκηπα αυτή την Τετάρτη στην Τουρκία.

«Θα πραγματοποιήσει επίσκεψη την Τετάρτη. Θα τους δεχθούμε στην Άγκυρα. Θα διεξαχθούν διμερείς συναντήσεις μεταξύ αντιπροσωπειών. Θα βρούμε την ευκαιρία να εξετάσουμε πού μπορούμε να οδηγήσουμε τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας. Αυτή είναι μια επίσημη επίσκεψη και θα υπάρξει κι επίσημη υποδοχή».

ΠΗΓΗ ethnos



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου