Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Gazprom: Εμείς βάζουμε τους κανόνες στην αγορά ενέργειας

 

Αγωγός της Gazprom   -   Πνευματικά Δικαιώματα  MTI

Ο επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού GAZPROM μιλώντας από το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ξεκαθάρισε ότι θα παίξει με τους δικούς του κανόνες μετά τη μείωση των καθημερινών προμηθειών φυσικού αερίου στη Γερμανία. 

Ο Alexei Miller είπε χαρακτηριστικά δικό μας προϊόν, δικοί μας κανόνες δεν πάιζουμε με κανόνες που δεν τους βάζουμε έμεις, και πρόσθεσε:


«Είμαστε μάρτυρες του σοκ στις τιμές του φυσικού αερίου, είμαστε μάρτυρες της εξαιρετικά υψηλής αστάθειας στις αγορές πρώτων υλών και του πολύ υψηλού πληθωρισμού. Αλλά όλα αυτά δεν ξεκίνησαν χθες, ούτε σήμερα, και εδώ πρέπει να πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στις ξένες ρυθμιστικές αρχές, ειδικά στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Gazprom μείωσε τις παραδόσεις φυσικού αερίου της μέσω του αγωγού Nord Stream, αυξάνοντας την πίεση στη Γερμανία και σε άλλες χώρες να βρουν εναλλακτικούς τρόπους εφοδιασμού. Η Gazprom ισχυρίζεται ότι οι καθυστερήσεις οφειλόταν σε εργασίες επισκευής του αγωγού οι Ευρωπαίοι ηγέτες θεωρούν πως πρόκειται για πολιτικό εκβιασμό.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε πρόσφατα ένα έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης εισαγωγής του μεγαλύτερου μέρους του ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους.

Παράλληλα, h Γερμανία ανέστειλε επίσης την πιστοποίηση του αγωγού Nord Stream 2 που θα διπλασίαζε τις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου.

ΠΗΓΗ https://gr.euronews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου